23 Mart 2010 Salı

Kariyer, iş-güç

Bir süreliğine bizim lugatımızdan çıksa da... Değinelim bakalım.

Yanlış kararlar verdiğinizde, bumerang misali dönüp sizi vuran bir oka benzer kariyer. Ok, evet. Yanlış olmasın. Yer yer başına b harfinin geldiği durumlar da olmaz mı, olur.

Bazen mutlu olduğunuz işi yaparsınız; başarılı olduğunuzu hissettiğiniz, yükseldiğiniz bir yerde var olan sıkıntılara göğüs gerersiniz, çabalarsınız. Sabır ve cesaret önemlidir. Bazen de değişiklik isteyip başka bir şeyler denemek amacıyla farklı yollara girersiniz. Bazen, ah, işte kaşındığınız an bu andır! Eğer o farklı yollar, balçığa döküp sizi içine çekerse, zaman kaybedersiniz; boşa kürek çeker, yorulursunuz. Cesaretiniz kırılır.

Bir an önce ordan kurtulmanız gerekir. Çamura bulanmış camış gibi yatmamanız, alışkanlığın rehavetine kapılmayıp eğer size uygun değilse hemen kaçmanız şarttır. Yoksa tırmanmaya çalıştığınız yerler elinizden kayıp gider, bir bakarsınız; aynı yerdesiniz. Hatta belki daha da gerisinde. Mutsuz olursunuz.

Amacınızdan uzaklaşırsınız ve o kaybettiğiniz zamanda, ulaşmak istediğiniz, sizi mutlu edeceğini bildiğiniz meyvelerle dolu ağaç dallarının kendisinden çok uzaklaştığını gören bir bataklık maymunu gibi üzülürsünüz... Açıkta kalan poponuzun çamurla kaplanması fayda etmez. Puzzle'da bazı parçalar eksik kalmıştır. Sizinle aynı zamanda aynı dalda olan maymunların, çok yükseklere tırmanıp muz yiyerek size baktıklarını fark edersiniz.

Aylaktan fabllar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder