5 Haziran 2011 Pazar

Bel ağrısı, konser şeysi

Ne zamandır ecnebi grupların konserlerine fermina daza dürtmesiyle gittiğimi fark ettim. "O ta Ankara'dan geliyor, biz burda kıçımızı kaldırmıyoruz, cık cık ayıp" psikolojisi... The Veils ve  Interpol'ü birlikte izledik. Bir de üşenmeyip gittiğimiz etkinliklerden, sevdiceğin hastası olduğu New Model Army konseri ve geçen sene arkadaşlarla izlediğim Sonisphere var. Eskiden Rock'n Coke, h2000 ve Efes Pilsen One Love ile bir sürü yabancı grubun konserini kaçırmazdım, sanırım yaşlılık böyle bir şey! Artık belim ağrıyor, çişim ve uykum peşpeşe geliyor.

Kızlar bende kalınca, Arap oğluşlarım da bayram etti "Yaşasın bizi mıncıracak 4 el daha, mihuuuu!" deyu.

Konsere dönecek olursak, evet Interpol The Editors'a benziyor ne yalan söyleyeyim. Bir de Maçka Küçükçiftlik Park'a da sataşacağım müsaadenizle. Evet, Faith No More'da gözümüz Mike Patton'dan başkasını görmedi ama Interpol için alana girdiğimizde, dükkanburger sayesinde içerisi duman altıydı. Koca bir mangal partisi sanki, neredeyse göz gözü görmeyecek. Mekanın çimen ya da toprak yerine beton olmasına ne kadar gıcık olduğumu belirtmiyorum bile. Tam kafa, kase kırmalık.

"Özel konuk" Mor ve Ötesi'nin bayık müziği parkın içinden gelirken bile kulak tırmalayıcıydı, gerçekten çok sıkıcılar. Aktivist numaraları neyse de, Coca Cola'ya bok atıp Fanta ile turneye çıkmaları ayrı bir enteresanlık. Bir de 'akıllarından çıkmayan' Metin Lokumcu'nun adını hatırlasalardı iyiydi... Alt grupsun işte, "özel konuk" filan, havan kime?

Neyse, sevdicekle konserin bir kısmını arkadaki piknik masalarından izledik, hem belim ağrımadı hem de sahne yine görünüyordu yani. Etraftaki çakma "marjinal"leri izlemek de pek eğlenceliydi. Konser için imaj yapmak diye bir şey var hayatta, çok acayip. Pek az insan müzik dinlemek için geliyor. Gerisi bira taşıyayım, etrafı keseyim, stiletto'larımla nasıl süzüldüğümü göstereyim vs vs... 

İşte böyleyken böyle...

Alttaki, Beşiktaş'ta gördüğüm dev karınca heykelinin konuşma balonlarından biri. Pek hoşuma gitti.



Bu da Moda'da gördüğümüz bir pet shop'taki köpek yavruları. Hayvanların satılmasından hoşlanmasam da, çok sevimliydi keratalar. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder