10 Temmuz 2011 Pazar

Barney's Version

Güzel bir film izledik akşam yemeği için dışarı çıkmadan önce. Komedi gibi başlayıp dram olarak devam eden, romantik komedi gibi görünen ama aralarda polisiye öğeler bile olan, roman uyarlaması Barney's Version.

Bu filmden sonra, tuhaf biri gibi görünse de Paul Giamatti'yi sevdiğimden emin oldum. Sideways, American Splendor, Man on the Moon... derken sempatimi kazandı Marge Simpson'ı andıran ses tonuna rağmen...

Neyse, filme dönersek... Hüzün, mutluluk gibi bir sürü duyguyu peşpeşe hissettiren film güzel bir aşkın varlığına inandırıyor, sonra her şeyin nasıl da bozulabileceğini yüzümüze vuruyor, akabinde hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını, "kötü" sandığın birinin "iyi" olabileceğini gözümüze sokuyor. Bira adamın hayatının farklı dönemlerine bakıyoruz. Nasıl aşık olduğuna, "o" kadın için neler yaptığına, yaptığı hatalara, fedakarlıklara, elinde olmayanlara...

Aralardaki Leonard Cohen şarkıları da pek yakışmış. Müziklerindeki Ella Fitzgerald, Miles Davis de gülümsetiyor. Nefis göl, orman manzaları hele... Ama en güzel sürpriz Dustin Hoffman ve başroldeki Roma! Rosamund Pise ise çok cool.

Vallaha da spoiler:

Miriam: I want one thing from you.
Barny: Anything.
Miriam: Don't answer "anything". Because it's not real, and life is real. It's made up of little things: Minutes and hours and errands and naps and routine! And that has to be enough. After you've done to pursue me, how can i ever trust you?
Barney: that's a reasonable question.

Buyrun fragman.


Buyrun website

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder