21 Temmuz 2011 Perşembe

cc bokları

Son sözü söylemezse ölecek hastalığı epeyce bulaşıcı sanırım. Özellikle basiretsiz yöneticilerde görülüyor. Böyle saçma sapan işler yaparken, açıklayıcı brief vermeyi beceremezken pratik zekadan bahsederler misal. Telefonla ya da yüz yüze görüşmenin önemini, peş peşe attıkları zırva öğüt maillerinde anlatmaya kasarlar. Zekayı bulsam birinizde bayram edeceğim zaten, pratik olsun olmasın...



Büyük/kurumsal şirketlerde çalışma (şansı bulanlar / kısmetsizliğini yaşayanlar) bilirler, bu işyerlerindeki her bok, cc ve bcc ile iletilir. Mail trafiği ya da mail savaşları… Zamanında 1 metre ötemde oturan bir salak, “Bir şey konuşmam lazım seninle, kahve içelim mi?” demek için 3 mail atmıştı bana, sonra da “Maillerine bakmıyorsun galiba!” diye arıza bir mail daha atmıştı gerizekalı! İşim gücüm var, gözüm posta kutumda değil demek ki!

Tüm yöneticilerine durumu bildirmezse ölecek hastalığı olan ispiyoncular ile Allaaam ben demiştim ama bak o yapmamııış’çılar kol kola girer böyle yerlerde. Söz uçup yazı kalacağından, bunlar kazımak isteyerek işin bokunu çıkarır, bütün şirketi cc’ye koyarak 20-30 mail yazabilirler peş peşe.

Zira o deli (!) yoğunluklarında, dünyayı kurtarma savaşları esnasında nasıl oluyorsa bu dijital laf sokma silsilesine fırsat bulabilirler. Ortalığı karıştırıp sinirleri zıplattıktan sonra “Ok, bence sorun yok” yazarlar mesela. Ay ne cicisin sen öyle! Ya da bol cc’li ayarı yiyip sonra sadece size mail atıp "Ama öyle değil de böyleydi, şöyle oldu yan yattı çamura battı" diye  bık bık gıdaklamaya devam edebilirler.

Gelip iki dakika yanına söylese ya da masa telefonundan arasa çözülecek mevzu ama, yook olmaaaz, o zaman tadı çıkmaz ki. Çünkü işin zevki, ismini bile bilmediğin adamların isimlerini cc’de görerek ağız dalaşına dahil edilmek, akabinde reply all ile bu zılgıt rüzgarına kapılıp ayarın alasını topuna vermektir. OK olsun, smiley olsun o son söz, mutlaka onlar tarafından edilmelidir. Uykuları kaçar yoksa. "La bi git, işim gücüm var" tuşu olsa, direkt basacağım. Zilyon tane ibiş cc’de misal, bir açılacak mail; koca bir NAH işareti. Ömrümü yediniz la cc bokları, la bi gidin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder