5 Mayıs 2013 Pazar

Yeni adım Mia




Bizim kara cimcime sonunda bir yuva buldu. 1 ay veterinerde misafir olduktan sonra. Ofisten arkadaşım  G., kedisi Rukiye'nin yanına kabul etti kendisini. Evlerinin ikinci kedisi artık o. Yeni adı ise Mia'ymış. Gayet sağlıklı ve mutluymuş, haberlerini alıyoruz. Pek hareketli, zıp orada zıp burada. Koşup koşup dize kafa atmalar, üç zıplayışta oraya buraya gitmeler...

Rukiye (evin ilk kedisi) üstüne kuma gelmesinden başta rahatsız olsa da, cimcimeyi sandığımızdan da çabuk kabullenmiş. Abla-kardeş, babalarını üzmeden mutlu mesut takılıyormuş. 

Tek sorun, bizim küçük kızın kakasını (G'nin deyimiyle 9 yaşındaki çocuk kakası miktarında, ahaha) tutamayıp, arkadaşla sevgilisinin en sevdikleri battaniyeye bırakması olmuş. Neyse ki bir kezlik bir kazaydı. Di mi kızım? Mahçup ettin bizi ama, insancıklar sen korkma diye yanında uyumana izin versinler, sen böyle yap. Cık. İnsan sorumluluk, akabinde vicdan azabı hissediyor yahu. 

Neyse, mutlu bir yuva buldun ya, o bize yeter. Caddebostan sahildeki devir teslim fotoğrafların da aşağıda. Bayağı alışmışım sana bıdık, kafes içinde yeni anne babanla giderken hüzünlendim. Ama emin ellerde olduğunu bilmek çok güzel...





6 yorum:

  1. Ne kadar güzel. Çok harika bir şey yaptınız, Allah Razı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, iyi bir yuva bulmasına çok sevindik :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Fevkaladenin de fevkinde :) İçime dert olduydu cimcim.

      Sil
  3. çok şahane olmus bu durum... :) minik bebekler genelde aylarca minik kafeslerde kum kabı diplerinde alistiktan sonra, genis mekana geçince, kum kabi uzaklarinda kaliyor ve yetismeyi ogrenemedikleri için baslarda boyle kazalar oluyor. o yuzden, ilk basta kum kabini merkezi bir yere, en çok takildiği bölgenin bir kaç metre uzagina koymak gerekiyor. bir iki kere yaptiktan sonra yavas yavas uzaklastirmak en iyi çözüm.

    miacık ölene kadar ayni evde, mutlu mesut yaşasın. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güvenebileceğimiz bir yere bırakmak önemliydi bizim için :) evet, haklısın. veterinerde kafes içindeydi. ondan önce de annesi ilgilenmemişti zaten yavrucakla. arkadaşlarla buluşmaya giderken de taşıma kabına boyu kadar yapmıştı, temizlemek için bir paket ıslak mendil gerekti :))

      tavsiyeleri hemen yeni babasına iletiyorum :P aldığım son habere göre evin eski kedisi bunun kumuna, bu da onun kabına etmekte ve de birbirlerinin mamalarını tırtıklamaktalarmış :))

      umarım öyle yaşar, ne güzel dilekler bunlar :))

      Sil