7 Kasım 2013 Perşembe

Lou...

Lou Reed de göçüp gitti. Bu ara herkes tası-tarağı toplayıp gitme derdinde, bu ne telaş... Sizsiz buralar sıkıcı, haberiniz olsun. Öte taraf gittikçe kalabalıklaşıyor, neşeli büyükannesi Sarika'yı kaybeden dostum K.'nin dediği gibi "Umarım orada birbirlerini güle oynaya karşılıyorlardır." 

Reed'in haberini duyunca kendi kendime "Babamdan yaşlıymış" dediğimi fark ettim. Bu ara göçen herkes için bunu söylüyorum içimden: "Babamdan gençmiş/yaşlıymış"... Sanki bunun bir önemi varmış, sanki acımı azaltabilecekmiş gibi...

O zaman bu şarkı da bizi bu tarafta, kızlı erkekli  yaya bırakan tüm göçenlere gelsin Lou Reed'den. Bıyıklı gündemden nefes alamayanlar da bir ara bunu okusun.

Ha, bu arada Lou Reed'in Metallica ile yaptığı albüm (Lulu) hakkında ileri geri konuşmuş olabilirim zamanında, beni affetsin. Bu şarkısını koymadım, zaten sevmeyen yoktur onu.

Not: Bugün İstanbul için yağmurlu şarkılar vakti, bunları [November Rain (Guns'n Roses), Purple Rain (Prince), The Rain Song (Led Zeppelin), Yağmurun Elleri (Yeni Türkü),  Yağmur (Bülent Ortaçgil), Bu Sabah Yağmur Var İstanbul'da (MFÖ)] Facebook profilinde filan paylaşmayanı dövüyorlar mıdır ki :)

2 yorum:

  1. :))
    kızacaksın ama ben de şunu paylaştım face de :)
    http://www.youtube.com/watch?v=Zi7isBXusFA&feature=share

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızmak mı, hahah ne münasebet :) Bu şarkıyı ben de severim. Bakma orada sıraladıklarıma, bazılarını ben de seviyorum; itiraf edeyim :P

      Sil