2 Kasım 2013 Cumartesi

Mirrors and Windows

Daha önce oyuncaklarıyla birlikte çocukları görüntülediği "Toy Stories" projesini burada paylaştığım fotoğrafçı Gabriele Galimberti'nin, beş kıtayı gezip 18-30 yaş arası kadınların yatak odalarına objektifini soktuğu projesinin adı "Mirrors and Windows".

"Giderek küresel standardizasyon ve IKEA estetiğiyle şekillenen bir dünyada, bu proje sıradan ve egzantrik, zengin ve fakir, çocuklu ve bekar, dindar ve dinsiz, spor manyağı ve alışveriş bağımlısı, oğlan gibi ve cicili bicili, düzenli ve dağınıkların odalarını keşfe çıkıyor." denmiş proje için. Linki burada


Çok enteresan odalar da var, sıkıcı ve yavan odalar da. Ama birçok şeyi tek karede anlatıyor. Bazısı şaşırtıyor, irkiltiyor. Baktım ama Türkiye'yi göremedim, sanırım yok. Gerçi Türkiye'ye fotoğraf çekmek için gelecek yabancı bir kadın olsam, ben de bir durup düşünürdüm.

Aynı fotoğrafçının ninelerle yemeklerini anlatan "Delicatessen with Love" serisi için de buraya tıklayabilirsiniz.  Mesela o projeye karnıyarıkla dahil olmuşuz, mutlu oldum. Bkz altta.



Odalar için ise buradan buyrun...

Celine, 22 - Berlin, Germany
Cristina, 23 - Cartagena, Colombia

Gessiane and Jessica, 20 - Rio de Janeiro, Brasil
Mickayla, 23 - London, U.K.
Giselle, 20 - Rio De Janeiro, Brasil
Bogol, 19 - Edea, Cameroon
Mayu, 22 - Tokyo, Japan
Anna, 28 - Berlin, Germany
Susanna, 27 - Paris, France
Enas, 22 - Cairo, Egypt

8 yorum:

  1. Odalardan çok karnıyarıkta gözüm kaldı :/ lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karnıyarık benim de aklımı aldı hakkaten, teyzenin kendinden emin hali de pek hoş: "Ben yaptım evet, nefis de oldu evet!" :)

      Sil
  2. Mayu'nun köpeğinin haline içim parçalandı .....:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koskoca kız, maymun etmiş hayvancağızı :) Benim de aklımdan geçiyor bazen ama hiç böyle şeyler yapmıyorum Obi'yle Yoda'ya.

      Sil
    2. araya girmek gibi olmasın da, yapsan ya arada, ihihihih :D

      Sil
    3. eski sarman kedimi (ki kendisini dişi sanmıştım, meğersem erkekmiş; o da ayrı bir hikaye) ilkokul önlüğümün yakalarını kafasına taç yaparak maymun etmişliğim vardı. bu dediğini düşüneyim, yoda daha mülayim bi çocuk; onda denerim :)

      Sil
  3. Şu London, UK için kar küreği satan bi yer biliyorum... ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aay mickayla'nın o gülleri dalları, bana bülent ersoy'un kostümlerini hatırlattı; ciğerim şişti :) kırmızılar, kırmızılar... kar küreği fikrini sevdim ama :P

      Sil