10 Şubat 2014 Pazartesi

Cani Can



Bir kediyi öldürdüğünü ballandıra ballandıra anlatan şu "insan"ın adı Mustafa Can Aksoy. Annesi babası ona "Can" ismini koyarken, böylesi bir cani olabileceğini öngörememiş zaar. Ama içine biraz olsun hayvan sevgisi yerleştirmeyi beceremedikleri için suçun büyük bir kısmı da onlarda. Böyle cani doğmuş olabilir mi?

Can olacak bu "insan", bir kafeden alıp sahiplendiği kediyi, yatağına pisledi diye hunharca öldürmüş. Ayrıntıları çok da yazmak istemiyorum, videosu da var ama izlemeyi yüreğim kaldırmadı. Hayvanı bıçaklayıp karnını deşmek, kuyruğundan sürüklemek, kafasına dolu damacanayla vurmak gibi iğrenç şeyler... Ve zavallı hayvan ölmüş. Can olacak "insan" da bunları yapmakla yetinmemiş, bir de kameraya çekmiş ve videoyu paylaşmış orda burda. O yüzden bence kendisinin teşhir edilmesinde beis yok, daha çabuk yakalanıp tutuklanabilir belki. Psikopat diyoruz böylelerine, içlerinden seri katil çıkıyor bazılarının. Hangi bazıları olduğu şansa kalmış.


Kendini savunamayacak bir canlıyı, küçücük bir hayvanı bu şekilde öldürüp sonra da bunları yazabilme vicdansızlığı, akıl alacak bir canilik değil gerçekten. Kafede bıraksaydın keşke, sahiplenmez olaydın. Ama kendi kendimize söylenip cık cık'lanmaktan başla şeyler de yapmak mümkün

İzmir'den Neşe Akcan, change.org'ta bu "insan"ın cezalandırılması ve hayvan hakları ihlallerinin Kabahatler Kanunu'ndan çıkarılıp suç sayılması için bir imza kampanyası başlatmış. Ben imzaladım, siz de imzalamak isterseniz link şurada. Eğer okulunun rektörlüğünü aramak isterseniz tel: (222) 239 29 79. 

Okuldan da şöyle bir açıklama gelmiş. Babasının emekli polis memuru olduğu, Bartın'da gözaltına alınıp serbest bırakıldığı haberleri de dolanıyor etrafta. Bartın ve Eskişehir'de yaşayanlar, savcılığa suç duyurusunda bulunabilir. "Ruh sağlığı bozukmuş, yazııık" deyip cezayı hak etmediğini söyleyerek acımayın, çok rica ediyorum. Bozuksa, tecrit edilerek tedavi edilmeli. Hayvanlardan bir süre uzak kalmalı. Psikopatlık, vicdansızlık; nefret suçları cezaya tabi olmalı. Kısasa kısas, şiddete şiddet demiyorum elbette. Ondan farkımız kalmaz yoksa. Ama bu tip "insan"lar da yaptıkları şiddetin cezasını kanun önünde çekmeli. O kanun bir an önce çıkmalı. Can ve Can gibiler, hakkaten çok asap bozucusunuz. Ne vicdansız, kalpsiz insanmışsınız ben anlamadım.


Meymenetsiz suratlı Can, umarım bu yaptığının cezasını çekersin. Çekmezsen de dilerim vicdanında bir yerlerde acı çekersin. Bu bir suç çünkü, "cık cık" denecek bir 'kabahat' değil. Sabah sabah, haftanın başında masama oturmuş uyanmaya çalışırken söyleyecek laf bulamadım, o derece midemi bulandırdın; insanlıktan tiksindirdin beni. İlahi ya da değil adalet varsa, başına kötü şeyler gelsin...

Not: Uzmanlar demiş.

2 yorum:

  1. "Erkut abi, kediyi parcaladim abi!"
    "Gel sennen birer cay icelim Cancim"
    ..
    "Alin bunu, Aslan Remzi'nin kafesine koyun, esit sartlarda mucadele etsinler bakalim.
    Bu esnada videoya kaydedin, sonra YouTube, Vimeo, vs yuklersiniz.
    Akabinde rastladigi her kediden ozur dilemesini saglayin, bundan sonraki olayi bu olsun!"



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkut abi çok da haksız değil kanımca... Moda'daki veterinerin anlattığı oltayla kedi tutan, hayvanın ağız-gırtlak ve alt kısmının içeriden parçalanmasına sebep olan arkadaş da Can'a yarenlik edebilir.

      Sil