25 Mart 2014 Salı

Kuş dediğin uçar


Engelleyemezsin. Hatta abartırsan, gelir tepene eder. Eh, gündemi takip etmek hiç bu kadar mide bulandırıcı olmamıştı galiba. Ama gözlerimiz Twitter'da, kulaklarımız tartışma programlarında. Savaş çıkacak mı? Uğraşılıyor. Bu kadar çok bıyıklı adamı daha önce peşpeşe dinlememiştim herhalde. Bir süre  sonra tahammül de edilmiyorlar. Çoğunun elinde çekirdek, yeni tape bekler halde. Yenisine gerek var mı, yeterince midemiz bulanmadı mı? Buncası bir fikir oluşturmadı mı hala?

Neyse. Twitter konusunda şöyle bir şey yazmış Betûl Mardin, pek güldüm. "Ben bu yaşta girebiliyorsam, gençler neler yapar" İnsanları indirilecek program uzmanı yaptınız, akıllı telefonla bilgisayarla alakası olmayan teyzeler-amcalar dahil.

Bahar geldi, fazlası-gereksizi ayıklanan evler ferahlasın, balkonlarda çiçekler açsın. Biz de az biraz nefes alıp ferahlayalım artık yahu. Memleketin tansiyonu düşmedi, benimkisi yerlerde. Mütemadiyen "Ay bir şeyler oluyor ensemden ensemden" deyip soğuk ter basmasıyla geçiriyorum bazı zamanları, sonuç tansiyon 7/4... Şu tantana bir geçsin de bünyeye ihtimam göstereyim, tuzlu ayran candır.

2 yorum:

  1. tabela da tabelaymış ama... hem her kuşun eti yenmez ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yenmez, hatta gırtlağına takılır adamın... Ele yüze bulaştırmanın daniskasını yaptırır.

      Sil