3 Haziran 2014 Salı

Şiirli şeyler



"Artık hiçbir şey eskisi gibi değil.
Ben de öyle.
Çok dikkat etmiyorum uzun süredir kendime.
Kılığıma kıyafetime...
Çorapsız da basıyorum artık yere.
Eskisi gibi de korkutmuyor beni ne grip ne nezle.
Nane limonun iyi gelmediği daha büyük sıkıntılarım var herkes gibi benim de.
Takılmıyorum artık şu her kış ve bahar şişen bademciklerime.
Çok sıcak ya da soğuk şeyler yiyip içmem, hepsi hepsi birkaç gün gene.
Olur biter
Geçer gider.
Ama canımı yaka yaka yutkunduğum şeyler var.
Olup bitmeyen,
Geçip gitmeyen.
Zaman zaman yine uykusuzluk çekiyorum ama...
Çok da takılmıyorum artık bu uyku konusuna,
Uyuyunca geçmeyen şeylerin olduğunu anladığımdan bu yana..."

Cahit Sıtkı Tarancı

4 yorum:

  1. çok güzel olmuş ama hüzünlü. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hüzünlü ama herkesin böyle hissettiği zamanlar oluyor sanırım. hayat.

      Sil
  2. Hayat işte böyle bir şey diye geçirmiştim ben de içimden okurken:) Cahit Sıtkı'yı severim. Seneler seneler evvel daha ortaokuldayken ve herkes şiir okuma yarışmalarında Atatürk ve Kurtuluş savaşı şiirlerini okurken ben; onun 'Desem ki' adlı duygu yoğunluğu çok fazla olan ve en sevdiğim aşk şiirini okuyarak birinci olmuştum. Büyük bir şaşkınlık vardı üzerimde ve tabi beni dinleyen kalabalıkta:) Keşke o şevkle okuyuşumu teybe alsalarmış:) Ne cesaret. Şimdi olsa sanırım diskalifiye edilirdim, gidişat malesef öyle çünkü.
    Bu şiirini de sevdim ama, annemin hastalığını yaşarken geçirdiğimiz kötü günlerde içimde hissettiklerimi hatırladım okuyunca!
    Hayat böyle bir şey işte tam da!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat böyle evet. Büyüdükçe daha da böyle belki de. Bir gün çok mutluyken, bir anda içinde bir tel kırılıvermiş gibi hüzünleniyorsun. Bir sürü şey üşüşüyor önce beynine, sonra gözlerinden akıveriyor yaş olarak. Herkesin başına gelen şeyler. Bu ara sık sık babam geliyor aklıma, bir sürü şeyi düşünürken/yaşarken/hayal ederken hep, "Keşke o da görseydi" diyorum. Değmeyecek şeyler için üzülmeyi bırakmak istiyorum, ne dertler var hayatta... Annenin ağlığı yerindedir umarım. Sağlık, en mühim şey.

      Ne güzelmiş şiir maceran :) Ben de ilkokulda şiir yarışmasında birinci olmuştum, okuma değil de yazma. Ama aklımda tek satırı kalmadı, keşke saklasaymışım... Haklısın, şimdi böyle naifliklere yer yok maalesef, bol bol hoyratlık var.

      Flört de yasaklanmış gibi bir şey okudum bugün bir yerlerde, gözlerim faltaşı gibi açıldı. Ahlak zabıtası dikecekler zaar her deniz kenarına, parka...

      Sil