15 Eylül 2014 Pazartesi

Sen devam et çocuuum


Pek güzide bir anneymiş Mica Angela Hendrick... Kendisi ressam ve 4 yaşında bir kızı var. Başlarda Mica, kızını taslak defterinin yanına pek yaklaştırmıyormuş. Çünkü minik Myla'nın eline kalemi alıp tüm taslakları karalayacağını düşünüyormuş. Oysa çocuğun derdi, hepsine kendi yorumunu katmak.


Ve sonra bir gün, kızının ettiği laf kararını değiştirmesine neden olmuş: "Eğer paylaşmazsan performansa başlamak zorunda kalırız!" Annesinin sözlerini ona karşı kullanan Myla, Mica'yı izin vermeye mecbur bırakmış. Kızının, ilüstrasyonlarını bitirmesine izin veren Mica bir süre sonra bu işbirliğinden bir koleksiyon oluşturmuş.

Şimdi minnak Myla çizmeyi bitirince, annesi Mica boyamaları yapıyor. Mica, kızıyla olan bu deneyiminin sanat anlamında kendisine çok katkısı olduğunu ve muhteşem şeylerin oluşmasını sağlamak için kontrolü elden bırakmak gerektiğini söylüyor. Ortaya gerçekten pek de eğlenceli şeyler çıkmış. Bence ufaklığın çizdikleri çok sevimli, anneden gelen bir yeteneği olduğu kesin. Öte yandan, annenin böyle bir şeye izin vermesi de takdire şayan. Ben verebilir miydim bilemedim, siz?

Myla için günün sorusu artık bu: "Benim için yeni kafalar var mı?"


4 yorum:

  1. Harika bir işbirliği :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence ana-kız süper ikili olmuş. Ressam olsam ben bu kadar kolay razı olur muydum acaba :) Cimcime de dişli çılmış gerçi.

      Sil
  2. ben defterlerimi kalemlerimi bile paylaşabileceğimi sanmıyorum... ama bu yazı biraz fikrimi değiştirdi... gibi... sanki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla kitaplarım, defterlerim kalem kutularım vs benim için de pek kıymetli ama ne yaparım, çok da büyük konuşamıyorum :) Yırtma sev çocuum, diyebilirim belki. Kadın çizimlerini tamamlattırmış yani, benim de fikrim değişti gibi birazcık. Azıcık...

      Sil