2 Ekim 2014 Perşembe

İyi ki doğmuş Bill Murray!

Bill Murray'nin doğum günüymüş geçenlerde, geçenlerde dediğim 22 Eylül'de 64 yaşına basmış dev adam. Aramız 6 günmüş, demek o da Başak burcu. Sevdiğim oyunculardan biridir Murray. O sakin, gamsız, dünya yansa umru olmayacak surat ifadesini severim. 'Ghostbusters'ta da sevmiştim kendisini, 'Lost in Translation'da da. Absürd filmlerin has aktörü...

Gerçekten kime sorsam, sevmeyeni yok gibi. Herkesin sempatik bulduğu ender hatta tek oyuncu o galiba. Düşününce, herkesin isminde uzlaşacağı başka bir aktör gelmedi aklıma. Mütevazı, efendime söyleyeyim yetenekli, sonra her rolün adamı...

Toronto’da çıkan National Post gazetesi oynadığı tüm rolleri bir araya getiren illüstratif bir çalışmayı yayınlamış Mart 2014'te. Bakınca acayip bir Bill Murray filmografi yolculuğuna çıkarıyor.

Suratı bezgin, sakin dedim; adamın seslendirdiği çizgi film kahramanı bile Garfield :)

Bu rollerinden hangisini en çok sevdim diye düşündüm, karar veremedim. En son 'The Grand Budapest Hotel'de izlemiştim ama sanırım kalbim, aşık olduğu unutkan kadını her gün yeniden tavlamaya çalıştığı  'Groundhog Day'deki rolünde.

Gerçi gönlü kırık, eski aktörü oynadığı 'Lost in Translation'daki rolünü de pek severim. Son sahnede kızın kulağına ne dedi acaba? (Kız da yetenek kumkuması Scarlett Johansson oluyor)  Peki ya sizin favoriniz?


Bundan pek bir şey anlaşılmıyor diyorsanız haklısınız, şöyle buyrun.

Via

 

6 yorum:

  1. kendisini en son, bağımsız yönetmen jim jarmush'un Sigara ve Kahvesinde izledim.benim de favorim groundhog day. Bir de Whoopi golberg ile homer and Eddie filmi var diye anımsıyordum ama yine james belushi'yle karıştırmışım :)Araştırdım da ikisini birbirine karıştıran tek ben değilmişim.Gerçekten çok benziyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sigara ve Kahve'yi de ben atlamışım... Groundhog Day'deki hali pek romantikti. Hayalet Avcıları'nda da James Belushi vardı değil mi, Blues Brothers'taki? Ben de mi karıştırdım yoksa...

      Sil
  2. ne çok izlemediğim varmış... liste çıkarttın durduk yere bana! :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Liste iyidir bak, liste demişken hani bir film vardı... Kitap uyarlaması, adam her şeyin listesini yapıyordu. Onu izlemiş miydin sen?

      Sil
  3. Ay adını yazmamışım :) Nick Hornby'nin 'Ölümüne Sadakat' kitabından uyarlanan 'High Fidelity' filmi. John Cusack oynuyor, Jack Black de, izlemediysen tavsiye olunur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. izlemedimdi... bakıyorum hemen, enteresanmış.

      Sil