26 Şubat 2013 Salı

Oscar da geldi geçti

Oscar törenlerini Pazar gecesi izleyemedim, malum 3 saat sonra işe gitmek üzere kalkmak filan gerekiyor. Dün akşamki tekrarları izledim, dikkatimi ilk çeken sunucunun zevzekliği oldu. Seth MacFarlane, Family Guy'ı yaratmışsın; pek hoş pek güzel de, Oscar sunuculuğuna hiç girmeseydin keşke.

"Göğüslerini gördüm" isimli bayağı eseri seslendirdiğinde, adı geçen her aktrisin suratındaki dehşet ifadesi çok açıktı. Sonrasındaki "gay korosu" kısmı ise ayrı bir rezalet. Aynı anda hem kadınları hem de eşcinselleri aşağılamayı başardın, bravo! Cinsiyetçi ve homofobik tavrından ötürü en sivri Oscar sana gelsin.

Gerçekten banal, aptalca ve aşağılayıcıydı. Komedinin derin, felsefi olması her zaman beklenen bir şey değildir ama bu kadar banali de zavallıca.

Jennifer Lawrence'ın "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü almasına sevindim ama şaşırdım. Çünkü şahane bir performans değildi "Silver Linings Playbook"taki rolü. Film sevimliydi, hoştu; beğendim ama Oscar'lık bir pırıltı göremedim açıkçası. Gerçi Oscar'ların sinemayla ilgili olduğunu düşünmüyorum ne zamandır.

Ama elbisesi güzelmiş, şıklık mühim şey. Merdivene kapaklanması unutulmazlar arasına girdi, neyse ki "artist" Jean Dujardin centilmence koşup paspas gibi serilmiş kızcağızı kaldırdı yerden.


Ah, Charlize Theron! Saçını sıfıra vurdurunca da güzelsin, kuğu gibisin... Beğeniyoruz maaile. Zarif dansını da takdir ettik. İnsan güzel olunca...



Ödül alan filmlerden "Argo" ve "Lincoln"ü izlemedim ama Daniel Day Lewis'e şaşırmadım, zira kendisi ayak parmağıyla bile şahane rol yapabilen bir insan. (Ödül almasa da ödül veren) Merly Streep olmaya doğru giderse üzülebiliriz belki.  

(Ama konuşmasında kendisine ödülünü veren Merly ablaya espri yapması, karısından sevgiyle bahsetmesi hoşuma gitti. Espri yapmasına şaşırdım adamın!) Christoph Waltz ise yıllardır bir yerde saklanıyordu da, sonrasında Oscar almaya aramıza geldi sanki.

İzlediğim ve sevdiğim filmlerden "Brave" ile "Life of Pi"nin ödül almasına sevindim. Ang Lee şahane bir yönetmen. Ama "Zero Dark Thirty", "Argo", "The Hurt Locker" tarzı filmlerden hakkaten sıkıldım.  Yeter bu ka kahramanlık. Zaten first leydiyle kaküllerini de kaçırdım.

Adele ile  Kristin Chenoweth'in yan yana haline sesli gülmüş olabilirim, ehm...

"Amour"u izlemeyi çok istiyorum ama yüreğim kaldırır mı emin değilim. "Les Miserables" ise müzikal sevmediğimden izlenecekler listeme girmeyebilir. Eh, bu da benim ayıbım. İnsan Hugh Jackman hatırına izler.

4 yorum:

  1. Hugh Jackman hatrına bile izleyemedim ben Sefilleri, baştan 15 dakika yetti. Müzikal beni boğuyor, saniyede söylenecek kelimeyi dakikalarca uzatmak neyin nesi yav, koy arkaya müzikleri bırak konuşsun insanlar :)
    Onun dışında Master hariç tüm filmleri izledim. Amour hariç hiçbirine bayılmadım hele Zero Dark Thirty faciaydı, peh! Jennifer Lawrance bu sıradan filmde de iyidi ama ben onu asıl geçen yıl izlediğim Winter's Bone'da çok beğenmiştim. Ciddi anlamda iyi oyuncu olduğu orada daha belirgindi ama Akademi bu, geçen yıl vermez, bu yıl taçlandırır. Kız düşsün diye yaptılar sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar fena yani :) İşte, ben de hiç hazetmiyorum müzikallerden. Hayat normal giderken, birden herkes dans edip şarkı söylemeye başlıyor, olmuyor yani :) Ürküyor insan.

      Zero Dark Thirty'yi izlemedim, izlemeyi de düşünmüyorum ama tahmin ediyorum.

      Jennifer'ın filmi sıradandı, kızın rolünde de bir aman amanlık yoktu bence. Misal Bradley'nin hiç şansı yoktu Daniel karşısında :)

      Sil
  2. işsiz güçsüz biri olarak sabaha kadar izledim oscar törenini, kırmızı halı da dahil... zaten biliyordum ama o gece bir kez daha anladım modadan ne denli anlamadığımı :)) tv karşısında yaptığım yorumları modacılar duysa toplu intihar edebilirlerdi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çalışmasam da o kadar sabreder miydim bilmiyorum, uyku tatlı gelirdi :) Yok ama yani, moda bu kadar komplike olmamalı :) Millet n'apsa yaranamıyor modacılara, gerçi bazıları hakkaten çikolata kağıdına sarılıp gelmiş :) Charlize öyle mi, her daim kuğu :))

      Sil