27 Şubat 2013 Çarşamba

Skyfall

Oscar filmlerinden Skyfall'u izledik dün akşam. Bond serisinin 50. yılı şerefine. Normalde "Amaan erkek filmi" kategorisine almayıp mırın-kırın etmeden izlediğim ender patlamalı-çatlamalı filmlerdendir bu seri. Severim. Bond karizması.

Skyfall'u da sevdim. Başındaki İstanbul sahneleri için epeyce gürültü kopmuştu yurdum medyasında. Kapalıçarşı'nın çatılarında motorsikletle gitmeler, sebze tezgahlarını devirmeler vs vs.

Amerikan/İngiliz filmi klişesi olarak burada da Türkiye'yi Arap ülkesi olarak göstermekten yüksünmemişler. Fonda Arap müziği vs... Ben daha çok İskoçya sahnelerini beğendim. Kötü adam Javier Bardem'i sevdim. Film heyecanlı. Sahneler güzel. Acıdım ama 007'ye, yeter bu ka ıstırap hüzün... Hiç beklemediğim bombaya da üzüldüm. Neyse, daha fazla spoiler vermeyeyim!

James Bond müziklerinden daha önce bahsetmiştim, Chris Cornell'ın Casino Royale'de söylediği "You Know My Name"i tek geçerim ama bu filmin tema müziği/şarkısı da güzeldi. Adele yazıp söylüyor.

"Bebek de yaparım kariyer de" insanı olarak, Grammy'leri topladıktan sonra Skyfall şarkısıyla da En İyi Film Müziği Oscar'ını da kucakladı. iTunes'da koştuğu rekordan belliymiş Oscar'ın gelişi.

Mehmet Tez'in dediği gibi belki de "En iyi solo pop performansı ödülünün adı Adele ödülü olarak değiştirilmelidir. Zira önümüzdeki yıllarda da bu alanda ödülü kendisinin alması muhtemeldir."

Bir daha çal Sam...

11 yorum:

  1. Merhaba.Ben de İskoçya görüntülerini begendim.Adele ise harika.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İskoçya kırsalında Bond, hoşuma gitti :) Adele bu işin de altından kalktı valla...

      Sil
  2. Merhaba, bloğumda posta kardeşliği etkinliği başlattım. İlginizi çekerse, siz de davetlisiniz.

    http://delikitap.blogspot.com/2013/02/postcard-kardesligi-etkinligi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen bakıyorum, teşekkür ederim davetiniz için :)

      Sil
  3. ödül almalara doymadı kadın gerçekten... bir de her ödül töreninden sonra modacılar kilosuna takılıp durmasalar daha çok sevinicem. zira Adele de farkındadır kaç kilo olduğunun! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doyamadı hakkaten, ödülleri evlere sığmaz oldu. Kilosuna takılacaklar illa, çünkü bu dünya çeyrek porsiyonlar için. Akademi de o kadar minnak sunucu (bkz. Kristin Chenoweth) şeyetmeseydi canım!

      Adele de koltuk ya da perde kumaşından elbiseler giymese fena olmazdı :)

      Sil
  4. Bu arada kartın geldiii, çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir gün ben de o kiloda olabilirim diye tüm empatim :))

      ohh beaa akıbetinden endişe duymaya başlamıştım kartın :)

      Sil
    2. Kristin'in kilosunda mıı, o yıkana yıkana çekmiş gibi görünüyordu ama :)

      Ulaştırma'daki adamcağızın yanına gittim "Kart var mı?" dedim, "Şimdi geldi" deyip tavşan beyi uzattı. Bayıldım kendisine (tavşana yani) :)

      Sil
    3. yok yahu, Adele'e tabii ki :)))

      Sil
    4. böyle şeyler yazıyorsun, gören de çok kilolu hatta kilolu bir şey sanacak. cık cık :)

      Sil