19 Eylül 2013 Perşembe

Ne ki bu?

"Yaş 35 olunca insan panik mi oluyor?" diye düşünüyorum 2-3 gündür. Bir geç kalmışlık hissi geliyor sanki bünyeye. Yapmak istediğim birçok şey var, hepsini gerçekleştirecek zamanım olacak mı? 30'u geçince bir şey fark etmiyor gerçi, rakamları boşvereyim en iyisi.

Hayatım üzerine düşünüyorum bu yüzden. Muhasebe hali... Yolun yarısında mıyım gerçekten? Bilmem. Umarım çeyreğidir :) (Babanneme çekersem çeyreğine yaklaşabilirim, ama çok da emin değilim istediğimden) Peki ne yaptım, ne ettim bunca zaman? Dünyadaki varlığım nicedir? Sevdiklerim, mutlu ettiklerim, üzdüklerim, kırdıklarım... Eksilenler, çoğalanlar, artılar, eksiler, günahlar, sevaplar...

Verilen, verilmeye çalışılan kararlar... Belki daha çok şiir okurum. Bazı şeyleri daha az kafama takarım. Daha fazla zaman geçiririm sevdiklerimle. Eşimle, ailemle, dostlarımla... İşi daha az düşünürüm. Daha çok yazarım. Daha çok yolculuğa çıkarım. Daha az çalışırım belki (bu durumda daha çok sayısal loto oynamalıyım). Saçma sapan insanları daha az umursarım... Kendime daha fazla zaman ayırırım; daha çok kitap okurum, daha çok film izlerim, daha değişik müzikler dinlerim, domates-biber yetiştirme konusunda biraz daha çabalarım... rim rim.

Eh, geç olsun güç olmasın... değil mi ama?

 

6 yorum:

  1. Zor hesaplaşmalar bunlar..kendinle...
    Bir de eksiler,artılardan fazla çıkıyorsa..düşündürücü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir zamanlar biri bana "En zor yüzleşme, kendinle olandır" demişti, haklı. Sonuçta her tür hesaplaşma zor... Eksilerle artılar yer değiştiriyorlar, hep aynı durumda olmamaları iyi. Ama eksiler artıları sollarsa evet, düşündürücü... Öte yandan düşün düşün, çoktur işin!

      Sil
  2. ben kararımı değiştirdim bence 35 yolun başı olmalı. ancak olgunlaşıp hayatta doğru kararlar almaya başlayacağımız bir yaş. Ben 150 yaşına dek yaşlanmadan yaşayacağım da:DD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eh evet, şair öyle dedi diye enseyi karartmayalım di mi :) Bence de milat 35 olsun, insan bazı şeyleri bu yaşlarda daha iyi anlıyor galiba. Parçalar yerine oturuyor.

      150? Sıkıcı olmaz mı yav vampir gibi yaşlanmadan :) Elma ve yoğurdu daha bol yer, pek de inandırıcı gelmeyen Dr Öz'ü dinlersem kazık çakarım belki :P

      Sil
  3. Bence her yasin kendine gore guzelligi var, o nedenle hic yaslanmis gibi dusunmem, yas almis gibi dusunurum - ya da sen de ignorence rocks, ama bence en guzel yaslarda, hayatin anlamini yakalaya-yazdigimiz zamanlardayiz.. o nedenle belki de bu ic-dis hesaplasmalari.. mutlu 35! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaş almış gibi düşünmek iyi fikirmiş... Böyle denemeye çalışayım, gerçi 35 yaş en büyük sillelerinden birini 4 gün sonrasında vurdu. Bundan sonrası nasıl olacak bilmiyorum.

      Sil