24 Eylül 2012 Pazartesi

Nikah+6 hayvan+berdel=Tecavüzün affı

Başlıktaki denklem karışık gelebilir ama haberi okuyunca inanamadım. Erzurum'da 13 yaşında bir kıza, 15 yaşındaki akrabası tecavüz ediyor; kızın babası kıza nikah kıyması, 6 hayvan vermesi ve  kız kardeşini oğluyla evlendirmesi karşılığında tecavüzcüyü affediyor!

Kızın yaşadığı travmadan sonra bir de babası tarafından böyle bir pazarlığa tabi tutulması korkunç. Elmalarla armutlar fena halde karışmış! Büyükler (!) böyle mi bulmuş çözümü?

Radikal'deki haberin bir kısmı altta, linki ise şurada.


Erzurum’da 13 yaşındaki E.D. 15 yaşındaki akrabası Fatih D.’nin tecavüzüne uğradı. İşkenceye de uğrayan küçük kızın önce vahşi hayvan saldırısına uğradığını sanan aile tecavüz olayını öğrenince akrabaları olan Fatih D.'nin evini bastı.

Evi taş yağmuruna tutan aile "Tecavüzcüyü bize teslim edin yoksa evi yakarız" diyerek tehditler savurdu. Olaylar büyümeye yüz tutunca köyün ileri gelenleri devreye girdi. "Artık olan olmuş. İş kan davasına dönmesin" diyen ‘büyükler’ köy meclisini topladı ve korkunç bir anlaşma yapıldı.


İddiaya göre tecavüze uğrayan E.D.'nin babası Nizamettin D. "Barışırım ama bedel isterim" dedi, bu bedel karşılığında kan dökmeyeceği sözünü verdi. O bedel ise Fatih D.'nin babası Şükrü D. ile yapılan sözlü anlaşmada belirlendi.


BERDEL VERİLEN DE 13'ÜNDE

Buna göre; 13 yaşındaki E.D. kendisine tecavüz eden 15 yaşındaki Fatih D. ile hemen evlendirilecekti. Ayrıca Şükrü D. başlık parası olarak bir tarla, bir sığır ve 5 de küçükbaş hayvan verecekti. Tüyler ürperten anlaşma bunlarla sınırlı kalmadı. Küçük kızın babası Nizamettin D. "Kızımın namusu gitti. Yeni bir kız isterim" dedi. Bu istek de berdel formülüyle halledildi.

Buna göre tecavüzcü Fatih D.'nin tıpkı kurban gibi 13 yaşında olan kız kardeşi Şehriban D., E.D.'nin 15 yaşındaki ağabeyi Suat D. ile evlendirilecekti. Tüm bu şartları kabul eden Şükrü D. can korkusundan daha sonra köyü terk etti. Söz verdiği tarlayı, sığırı ve küçükbaş hayvanları bırakan baba Şükrü D. berdel yapacağı kızı Şehriban D.'yi ise yanında götürdü.(...)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder