3 Haziran 2014 Salı

İsyanbul

Yağmurun İstanbul'daki karşılığı... Olimpiyat düzenlemeye kalktıkları şehrin şahane altyapısı. İşte bunlar hep medeniyet.

Alttaki ve üstteki iki fotoğraf için kaynak


Bu da yağmurun sanattaki karşılığı... Ben üstteki gerçek yerine, alttaki illüstrasyonu sevdim haliyle.

by Gabriel Picolo / Kaynak

8 yorum:

  1. Meu Deus que tanta água. Um perigo.
    Espero que tudo esteja bem por ai.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Problemas de infra-estrutura de maus resultados. Mas estamos bem. Obrigado.

      Sil
  2. en altta ki resim çok güzelmiş. ne kadar çok yağmur yağdu bu aralar her yere ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O çizimi ben de çok beğendim. 20 yaşında Brezilyalı bir çizere, Gabriel Picalo'ya aitmiş. Daha fazlası için: http://www.pekguzelseyler.blogspot.com.tr/2014/05/gabriel-picolo.html ve http://instagram.com/_picolo#

      Gök delindi, yollar dereye döndü ama bunca "su" barajlara değil de esprili ve de mutlu valilere yaradı nedense...

      Sil
  3. Alttaki çizim kesinlikle harika. İstanbul'un bu halini görünce aklımdan neler neler geçti bir anlatabilsem. Her yağmurda böyle oluyor biliyoruz artık ve hala yok olimpiyat yok medeniyet yok harikayız şahaneyiz deyip milleti kekliyorlar. Gökdelen yapmak ve İstanbul'u yeşil'den arındırmak tek amaçları bana kalırsa. Kurulmuş robot gibi aynı şeyleri tekrar edip duruyorlar. Şu rezilliğe ne kılıf uydurdular merak ediyorum ama sinirleneceğim için okumayayım daha iyi.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Hem yağmur, hem kara kedi var; şahane :) Çizim yeteneği olan insanları çok kıskanıyorum valla ben.

    Tahmin ederim, koskocaa İstanbul; medeniyetler beşiği, yaz yağmurunda düştüğü hale bak! Ama "Allah'ın takdiri, afat gibi yağdı, yapacak bir şey yoktu" derler sonra da. Su gideri açmak gibi basit çözümleri var oysa. Şehri şantiyeye çevirmek değil marifet.

    Hem medeniyet ve gelişmişlikten bahsedecek kadar yüzsüz, hem de yüzen minibüsün Laz şoförü esprisi yapabilecek kadar pişkin valilerimiz var. Hayır esprili yapılacak durum değil, olsa bile sen yapma! Beton sevdaları yüzünden suyu emecek toprak mı kaldı... Sinirlenme boşver, İstanbullular olarak biz baruta döndük zaten :)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. En üstteki fotoya bir sivri tarafından photoshop'la de jetski eklenmiş, gazetedeydi :) E yakışmış ama.. Siz İstanbullulara da yaranılmıyor, daha geçen ay aman hiç yağmadı, kuruduk, bittik diyen siz değil miydiniz KUZUM :D Giyin rengarenk plastik çizmeleri keyfini çıkartın, n'apıcaksınız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani güleriz ağlanacak halimize, durumumuz bu :) Kuruduk bittik ama bu ka sel-yağmur, barajlara yaramıyor hiçbiri... Hala vali espri yapsın durumun düzeltilmesi için bir adım atacağına, bir bakanımız su kesilirse bıyıklarını keseceğini söylesin; su kesilince onun bıyıklarına asacaktık biz de çamaşırları... Valla ben çizmemi giyer gezerim de, evini su-çamur basan garibanların keyfinin pek yerinde olduğu söylenemez.

      Sil