21 Temmuz 2014 Pazartesi

Hayat memat

Başak Buğday yazmış, Ot dergisi

Hayat bazen yorar, kendinizi öylece bırakmak istersiniz. Yumuşak bir koltuğa bırakır gibi... Ben hayata dokunmuyorum da sanki, o beni dürtüyor alttan alttan. Öyle hissediyorum bu ara. Gündemdekilerden gönlüm bulandı, iştekilerden yoruldum... Ünlü-ünsüz bir sürü cahil cühela insanın Gazze'de olanları protesto edeceğim derken, Hitler'i hayırla anması filan, sanırım topluca delirdik. Toplu histeri hali, ama en vandalından. Bu kudurukluğu anlamak mümkün değil. Ya da İsrail'i protesto edeceğim diye İlhan Koman'ın Akdeniz heykelini parçalamak nedir? Ne alakası var yahu? Siz kendinizi yırtarken "Höt zöt" etmekten öteye gidemeyen devlet büyüklerine baksanız biraz. Ehm, valla çok ayıp. Kınıyorum. Bak son kez uyarıyorum ha demekten başka ne yapıyorlar merak ediyorum. Para öyle bir şey ki, bebeklerin cesetlerinden daha mühim onlar için. Ama olsun, yine de söyleniyor gibi yapalım. Orayı burayı taşlayalım, tükürükler saçarak heykel parçalayalım, koka kolaları klozete dökelim, akıllı telefonlardan İsrail ürünlerini protesto edelim aklımızca. Oyh.

Annem buradaydı bir süredir. 1 ay önce yaşadıklarını (göğsünde tümör çıkması, ameliyatla aldırması, radyoterapi ve kemoterapi görecek olması) daha yeni, buraya geldiğinde öğrendim. Şok oldum, inanamadım ilk duyduğumda. Ama artık bu hastalığa çok sık rastlanıyor ve artık tedavi edilebiliyor, erken evrede hele daha da kolay çözülüyor. Kemoterapi çoğu zaman tedbir amaçlı.

Bebek beklediğim için üzülmeyeyim, oralara gitmeye kalkmayayım diye bana söylememiş. Bütün sülale biliyormuş, kimse bana çaktırmamış. Bu süreçlerde yanında olamadığım için, bunlarla tek başına uğraşmak zorunda kaldığı için üzüldüm. En azından, elimden geldiğince destek vermeye çalışırdım. Öyle bir zaman ki ben onu, o beni üzmemek için çabalıyoruz. Ama en yakınımız, canımız yine birbirimiziz. Biliyorum annem güçlüdür, bunu da atlatacak; son 10 ayda, babamı kaybettiğimizden bu yana yaşadıkları hiç kolay değildi ama biliyorum, yine eski sağlığına kavuşacak. Tüm dualarımız, iyi dileklerimiz, sevgimiz onunla...

Annem buradayken ben hastalandım bu sefer, feci ağrılar, 1 hafta rapor ve kanepe istirahati. Ne doğru düzgün bir şey yiyebildim, ne yataktan kıpırdayabildim... Kitap bile okuyamadım. Günlerce öylece tavana baktım ve düşündüm: "Ne zaman bitecek?"


Hayatın hepimize dair planları var ve biz bunları bilmiyoruz. Böylesi daha iyi belki. Ama artık güzel şeyler olmasını diliyorum. Sağlık her şeyin başı. Onu artık çok iyi biliyorum. Ve sağlıklı, huzurlu, neşeli günler diliyorum hepimize. 
Güzel günler görelim hep birlikte.



4 yorum:

  1. :( hem annene hem sana çok çok geçmiş olsun..
    dilerim son olur bu üzüntüler...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim... Son bulması benim de en büyük dileğim. İyi şeyler olsun.

    YanıtlaSil
  3. En güzel dilek herhalde bu güzel günler görebilmek hepbirlikte, ben de bolca diliyorum. Çok geçmiş olsun hem anneciğine hem sana. Bu arada bebek için tebrik ederim sanırım daha önce yazmamışım:) Harika bir haber gerçekten,allah sağlıkla mutlulukla kucağına almak nasip etsin. Annene hep moral ver, annem de aynı şeyleri yaşadı, km lerce uzaktaydım ondan hemde, en mühimi moral diye düşünmüşümdür hep. Öyle olduğunu yaşayarak da tecrübe ettik. Herkesin algısı bambaşka oluyor hastalıklarda. Hele ki erken evreymiş süper, atlatacaktır inşallah kolaylıkla. Hep güzel mutlu düşünceler olsun kafamızda kalplerimizde ve hayatın bizim için hep güzel planları olsun. Sevgiler, iyi dileklerim her daim yanınızda anneciğinle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, güzel günler görebilmek ama birlikte. Tek başına olunca da tadı olmuyor. Çok teşekkürler Tuğba... Ben daha iyiceyim, annem de ilk kemoterapi kürünü bugün aldı. Tez zamanda atlatır umarım. Tebrik? Ah, teşekkürler :) Amin, umarım sağlıkla gelir; mutlu ve iyi bir insan olur. Elimden geldiğince moral vermeye çalışıyorum, umarım becerebiliyorumdur. 1-2 güne yanında olmayı planlıyorum zaten. Herkesin algısı farklı, kimi içinde yaşamayı seçiyor paylaşmadan. Bence de moral mühim, yanındayız ve onu seviyoruz, iyi olması için de elimizden geleni yapacağız; bunu bilmesi önemli. İyi düşünelim, iyi olsun. Hayat da bizim için iyi şeyler ypsın lütfen :) İstanbul'dan da Cezayir'e sevgiler, selamlar. İyi dileklerimiz karşılıklı, teşekkür ederim. Mutlu bayramlar :)

      Sil