27 Ağustos 2014 Çarşamba

Bahçevanlıkta son nokta

Bahçıvanlık trendleri de almış yürümüş. Efenim yeni trend, kırık saksılardan oluşan çiçek/saksı düzenleme sanatı. İç içe birden fazla saksı da konabiliyor gördüğüm kadarıyla. Alttaki örneklere bayıldım. Saksının köşesini kırıp o parçalardan merdiven yapmak nedir yahu? Hele bir de içine kuzular, baykuşlar, kuşlar, yok efendim şatolar, balkabakları yerleştirmek... Karışık dondurma gibi, rengarenk. Özendim çok.

Kırık saksı içinde mikro bir dünya yaratmışlar. Kazayla kırmak neyse de, bu kadar düzgün merdiven yapması da bir dert. Çok acayip insanlarsınız yemin ederim. İmreniyorum ama asla bu kadar uğraşacak vaktim ve sabrım olmayacak sanırım. Belki emekli olunca... Ama bu beğenmeme engel değil tabii. Bakıyorum öyle uzaktan kedi gibi. Pek güzel.

Burada gördüm. Çiçekle toprakla uğraşmak güzel şey. Ama vakit lazım, yer lazım. Var mı böyle şeylere merakı olan, ben becerebilirim bunları; içine kuzu bile koyarım diyen? Can-ı gönülden tebrik edeyim kendisini :) Belki ben de heves edip başlarım. 2 kedi, 1 bebek ve kırık saksılar dünyası... Oyh!







4 yorum:

  1. hey maşallah resmen şirinler köyü yaratmışlar saksılar içinde. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha, şirinler köyü :) Öyle valla, hiçbir masraftan, detaydan kaçınmamışlar... Ben de anca bakıyorum kedi gibi, tebrik ediyorum uğraşanları içimden yüzlerine karşı.

      Sil
  2. çok hoş..sanat eseri gibi.. ben sabırsız ve hiperaktifim sanırım bana göre değil.. doğayı sanırım uzaktan seviyorum benim için en kolayı kuru soğan ekmek toprağa :) :) en kolayı bu... o saksıya da iki taş koyarım boyayıp o kadar :))
    ben sınıfta kaldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da bir sanat sayılmalı bence, peyzajın eğlenceli bir kolu :) Ben de sabırsızım, hayatımda puzzle yapabilmişliğim yok. Dağınıklığından sıkılırım. Doğayı pek severim, kamp vs hepsinden keyif alırım ama ekme-dikme işleri için zaman şart. Balkonda direnen bir sardunyayla ortancam var, bir de oturma odasında büyük yapraklı bir bitkim; tamamen kendi dirayetleriyle ayaktalar. Gerisini oğlanlar rahat bırakmıyor zaten. Ben de sınıfın köşesine doğru boynumu büküp gideyim sardunyamla :)

      Sil