14 Ağustos 2014 Perşembe

Nakışlı minnaklar

Chloe Giordano, hayvansever, illüstratör ve nakışçı... Oxford kökenli. Kendi tanımlamasına bakılırsa şekliyle berbat bir örgücü, tarih meraklısı, tutkulu da bir okurmuş aynı zamanda. Gergefinde minik hayvan desenleri işliyor. Hepsi de çok sevimli. Gerçek renklerinde işlediği hayvancıklar, canlı gibi duruyor. Uyuyan fareyle ceylana bayıldım. 

Tasarladığı kitap kapakları da var.



 3 boyutlu ve 2 boyutlu işleri de sevimli. Kumaştan, içi dolu minik hayvancıklar...



Dikişe nakışa yeteneğim de merakım da yoktur ama anneme, en son yıllar önce gördüğüm gergefini çıkarmasını söylesem mi acaba?

Giardano'nun sitesi burası, şurası da blogu. İşlerini aşama aşama görmek için de buraya bir tık. Facebook  hesabı da var.






Via

6 yorum:

  1. Harika ya, bayıldım. Ne güzel bir yetenek. Ceylan muhteşem olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İllüstratörlere oldum olası imrenirim zaten :) Böyle hayvan desenli nakışlar filan çok hoşuma gitti. Ceylan da, kumaş oyuncaklar da şahane.

      Sil
  2. bütün bunlar muhteşem..bulup bizimle paylaşmanız bi başka muhteşemlik tabi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Chloe şahane yapmış sağolsun :) Sizin muhteşem bulup böyle şeyler yazmanız da öyle ama :))

      Sil
  3. Ahh o miniş fareciğe ben de bayıldım nasıl da sevimli:) Bu nakış zaten beni benden alan bir şey, Tr'ye döndüğümde bir kursa gitmek çok istiyorum. Kitap kapakları yapıldığını önceden görmüştüm bir yerlerde, bu halleri harikaymış. Benim de kendi kitaplarıma nakışla figürler yapıp kapaklar oluşturasım var:) Doldurma oyuncaklar da bir harika, evimde böyle yaptığım bir baykuşum olmasını çok isterdim, belki bir gün onu da yapabilirim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın eline gergefi, iğne ipliği alası geliyor di mi? Nakışın yastıktı, çarşaf kenarıydı, bunlar dışında kullanılması pek hoş. Çocukları bu şekilde hayvanlarla tanıştırması fikrini beğendim. Kumaş oyuncak da sağlıklı ve iyi fikir.

      Sil