30 Kasım 2011 Çarşamba

Yöresel lezzet patlamaları

Karadeniz mutfağını sever misiniz? Biz ailecek severiz. Balkan mutfağı da favorilerimiz arasındadır. Eh, herkesin kökeni haliyle damak zevkine de yansıyor bir şekilde. 



Balkan mutfağı için mekanımız Sandzak (denize nazır Boşnak böreği & mantısı keyfi), Karadeniz mutfağı içinse adresimiz Nostoni idi. Caddebostan'daki Nostoni kapanınca, önce bi hüzünlendiydik beyle. Ancak yerine daha güzelini bulmamız uzun sürmedi. 

Karadeniz yemekleri için yeni adresimiz Nalia. Sakız gibi bembeyaz bir köşkte, şık masalarda; pek hoş yemek takımları ile servis sunuyorlar. Beğendim. Servis elemanları da pek nazik. Nostoni'deki yerel dekor burada yok, ki sakıncası da yok. Önemli olan menü. Ki o da gayet lezizdi. Fiyatlar da iştah kaçırmayacak boyutta.

Yemekler geldi, ben bayılacağım sandım bir ara. Favorilerim; karalahana çorbası, mısır ekmeği, hamsili pilav ve Laz böreği. Araya sıkıştırdığım hamsi tava fazla geldi misal. Hakkımı pilavdan yana kullanacağım bir dahaki sefere. Burayı bulmasaydık, annelerden tüyo alıp evde kendimiz girişecektik yöresel mutfak olayına. Füzyon filan bir yere kadar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder