13 Şubat 2012 Pazartesi

Train Song

Uzun zamandır Samsung Smart TV reklamlarında çıkan şahane şarkının ne olduğunu merak ediyor, her dinleyişimde dalıp dalıp gidiyordum. Öyle huzur veren, yumuşak bir ses ki şarkıdaki… Dün akşamki araştırmalar sonucunda gizem çözüldü. (I levye :P) 

Şarkının adı “Train Song”, Vashti Bunyan’ın “Some Things Just Stick In Your Mind” single’ından, 1966 yılında kaydedilmiş. 


1945 doğumlu İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Vashti Bunyan hakkında Wikipedia’dan öğrendiklerim ise şunlar:

1970’te (ekşi sözlük’e göre 1969’ta) Bunyan ilk albümü "Just Another Diamond Day" i çıkardı. (Ardından New York deneyselleri Animal Collective” ile “Prospect Hummer”ı kaydetmiş.) Albümün çok az satması üzerine tüm cesareti kırıldı ve müzik kariyerini sonlandırma kararı aldı. 2000'li yıllara gelindiğinde Bunyan’ın albümü büyük rağbet gördü. Bunyan 30 yıllık boşluğun ardından müzik kariyerinin ikinci baharında albüme yeni şarkılar ekleyerek bir albüm daha çıkardı. (2005 yılında çıkan “Lookaftering”. 35 yılda 2 albüm yani. EP’ler ve single’lar dışında.)



Vashti Bunyan yıllar sonra (1997’de) internet sayesinde, albümünün CD olarak hala satıldığını öğrenince çok şaşırmış ve mutlu olmuş. İlk albümünün haklarını tekrar almak içinse çok uğraşmış. Kadın müziği bırakmış ama yıllarca albümünün satmaya devam ettiğinden haberi bile olmamış. 


Wikipedia'dan devam:

1960'lı yıllarda The Ruskin School of Drawing and Fine Art at Oxford University'de öğrenim gördü ama sınavlarda başarısız olduğu için okuldan atıldı. 18 yaşında New York'a gitti, Bob Dylan’ın "The Freewheelin" albümünden etkilendi ve müzisyen olmaya karar verdi. Londra'ya döndüğünde, Rolling Stones menajeri, Andrew Loog Oldham tarafından keşfedildi ve onun yönetiminde ilk single'ı çıktı.

Vashti Bunyan, bir reklam sayesinde keşfedilmiş hazine gibi, keşke küsmeseymiş müziğe bu güzel sesli güzel hippi… Şarkı ise tren yolculukları kadar huzurlu...




Train Song'un sözleri:

"Travelling north, travelling north to find you
Train wheels beating, the wind in my eyes
Don’t even know what i’ll find when I get to you
Call out your name love, don’t be surprised
It’s so many miles and so long since I’ve met you
Don’t even know what I’ll find when i get to you
But suddenly now, I know where I belong
It’s many hundred miles but it won’t be long

What will I do if there’s someone with you

Maybe someone you’ve always known
How do I know I can come and give to you
Love with no warning and find you alone

It’s so many miles and so long since I’ve met you

Don’t even know what I’ll find when i get to you
But suddenly now, I know where I belong
It’s many hundred miles and it won’t be long"

3 yorum:

  1. Hı hım şarkı çok sevimli. Doğru kelimeler mi bilmem ama öyle.
    Ben en üstteki fotoğrafı görünce Deniz Arna'dan bahsediyorsun sandım. Ki bkz: http://bit.ly/w7QQ8i
    Bambaşka bir şeyle karşılaştım. Hoş da oldu. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. Deniz Arna'yı tanımıyorum ama Vashti Bunyan, sesini bir reklam filmiyle keşfettiğim sürpriz bir isim oldu benim için. Rica ederim.

    YanıtlaSil
  3. Ona benzer hadiseler bana da olmuştur. Rogue Wave'in bir parçası kanal d'nin yeni yayın dönemi tanıtımında çalıyordu. Günlerce aramak zorunda kalmıştım. İyi de etmiştim. Bu da öyleymiş.

    YanıtlaSil