25 Mart 2013 Pazartesi

Kara cimcime isteyen?

Akşamüstü hava alma hakkımı, eczaneye gitmek için kullandım. Derdim, bıdığa süt içirmek üzere şırınga almaktı. Aldım, yandan yandan verdim sulu sütü minnak ağzına. Epeyce mücadele edip üstünü başını batırdı ama olsun, biraz bir şey girdi midesine. Çok az süt içti, ıslak mendille gözlerini temizledim biraz; açıldı çipil gözleri. Elyaf dolu yastığa sarınmıştı gittiğimde. Bir saat kadar yastığıyla bıraktım.

Akşam iş çıkışı içim rahat etmedi, hava soğumuştu; alıp bizim veterinere götüreyim dedim. Beyin "Götürelim Salih'e" demesi de içimi rahatlattı. Ufaklığı almak için otoparka gittiğimde ne kadar isabetli bir karar verdiğimi anladım. Şirket arabalarından birini nasıl öküzce park ettilerse, yaptığımız yuvayı tamponuyla ittirerek ters çevirmiş. Üstüne çıkıp dibine kadar girmiş, neredeyse eziyormuş. Dehşet içinde açtım kutunun kapağını, baktım bıdık en dibe sinmiş. İçteki kutuyu aldım kucağıma, hemen taksi çağırdım.

O arada beyi aradım, o da veterineri arayıp konuğumuzla bizi beklemesini rica etti. Taksici ise şansıma, gördüğüm en tatlı şoförlerden biriydi. Kısa süre önce sokaktan alıp büyüttüğü astım hastası kedisini kaybetmiş, onu anlattı. İnsanların acımazlığından girdi, cins hayvan merakının saçmalığından çıktı. "Hayvan sevgisi ailede başlar, hayvan sevmeyen insan sevemez"le noktaladı. Küçük hanım kutuda miyiklenince avcuma aldım, yarım saatlik yolculuktan sonra veterinere girdik. 


Önce damlayla gözleri temizlendi. Annesinin onu bırakmasına neden olacak bir hastalığı ya da biti-piresi olmadığı, göğsündeki çiziğin de eski ama iyileşmiş bir yara olduğu anlaşıldı. Muhtemelen kucaktan kucağa dolaşıp insan kokusuna bulandığı için terk etti annesi bıdığı. Hemen süttozlu özel maması da yedirildi. Eh, yiyebiliyorsa sorun yok. Dünyamıza 1 ay önce gelmiş cimcime hanımın durumunun 1 haftaya cillop gibi olacağını duyunca sevindik. 


Evdeki oğlanlar yüzünden bizde misafir olamayacağından, tümüyle iyileşip toparlanana kadar veterinerde kalacak; tüm bakımları ve parazit aşıları yapılacak. Ardından da süt anne ve kalıcı yuva bulmak üzere araştırmalara başlanacak. Süper veteriner bu konuda da yardımcı olacağını söyledi, şahane bir insan kendisi; ailecek seviyoruz. Şimdi içimiz rahat etti...

Tatlı bir kara cimcime isteyen olursa haber etsin lütfen, olur mu? Kendisi aşağıda. Merak etmeyin, o çipil gözleri de yakında tamamen düzelecek.


4 yorum:

  1. Tebrik ederim sizi, böyle iyi insanlar olduğunu görmek çok güzel.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, utandım :) Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama, bizimkisi sahildeki milyonlarca deniz yıldızından sadece birini denize döndürmek... Ama sadece bu cimcime için fark etse bile ne mutlu!

    YanıtlaSil
  3. Gözler düzelince anne geri almasın bide? :) Ay ben de bu güzeli terk eden anneyi tam Türk filmlerindeki kötü kadın nalan'a çevirdim hayalimde yahu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne hakkını kaybetti gibi, parmak kadar çocuğunu reddetmeyecekti :) O da çok tatlı bir şey ama biz de yakıştıramadık valla Suzan Avcı'lığı ona.

      Şimdilik haberler iyi, veteriner yavrulu bir annenin yavruları arasına katmış bizim kızı. Anne "Kim bu be?" demeyip emzirmiş, bizimki de bulmuşken sütü içmiş :)

      Sil