13 Kasım 2013 Çarşamba

Atkılar bereler, üşümesin bebeler

Hsonu anneme birazcık moral olsun diye masaja, sinemaya filan gittik beraber. Alttaki, Yoda'nın masajından sonraki kısım. Bunları yaparken arada bir şeyler anlattı mır mır ama, o kısmı çok anlayamadım. 

Eve bir sürü bebekli arkadaşla kuzenimin minnak oğlu geldi ve Yoda'yla Obi hepsine ayrı cilveler yaptı; uslu durdu. Bunun için ayrıca pati altlarından öpüp tebrik edeceğim. Bir ara "Yeter çok ilgilendiniz bebekle, biz de şiriniz; biz de tatlıyız" der gibi sırnaşıp durdular. Yirim. 



Ponponlu çoraplara özel alaka















Akşam da sinemaya gittik. Palladium'daki salonda, tam 28 dakika reklam gösterilip film bir türlü başlamayınca önce alkışlar ve ıslıklarla inledi salon. Sonrasında en arka sırada oturan bir civanmert, gömleğini projektöre kapatıp koca perdeyi kararttı. Takdir ettim kendisini, çok da hoşuma gitti yaptığı. Eh, AVM sinemalarından başka çare kalmazsa olacağı bu...

 

Gelelim başlıktaki konuya... Bir sürü kitap aldım ama annem eskisi gibi şahane şeyler dikip örmeye de devam etsin istiyordum, bir şeyler örmeye Van'daki bebelerden başlayabilir bence.

Bir blogdaşın (bkz. Atalet) 9 Kasım'da "Şefkatle İlmek İlmek Buzları Eritelim" sloganıyla duyurduğu fikir çok güzelmiş, ayrıntıları şurada bulabilirsiniz. Bunca zamandır konteynırlarda yaşamaya çalışan, devletlumuzun bir türlü başlarını sokacak sıcak bir yuva veremediği insancıkların yaralarına biraz merhem olunabilir belki bu yolla. Kış sert geçiyor Van'da ve çoluk-çocuk ısınma konusunda daha zor durumda.

Ben örgü örmeyi beceren bir insan olmadığımdan; annemi, ananemi, kayınvalidemi organize etmeye çalışacağım. Siz de karda kışta üşümesinler diye Van'daki bebelere bir şeyler örmesi için birilerine haber salmak istersiniz belki. Facebook'tan ulaşmak isterseniz de adres şurası. Yetişkinler için de polar battaniye, kazak vs tedarik edilebilir ama tek sorun, ihtiyaç sahiplerine nasıl ulaştırılacağı... Düşünmek lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder