11 Şubat 2014 Salı

Yeşilçam Kötüleri


Genç illüstratör Hakan Arslan'ın işlerinden oluşan bir seri "Yeşilçam Kötüleri". Arslan'ın blogunu merka edenler varsa, hemen şurası. Yeşilçam Kötüleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler için de şuracığa bir tık.

Çoğu bu dünyadan göçmüş, birçok Türk filminde dayak yemiş, çoğunun da adı pek bilinmeyen Yeşilçam emekçileri bu adamlar. Onları bu şekilde hatırlamak, hoş bir jest olmuş.








































 "Gastronomiyle kötülüğü aynı potada erittiği nice filmde kuzu çevirmeleri parça pinçik etmiştir." diye bahsedilen Erol Taş, "Mutlu ailelerin ocağına organik tarım bahanesiyle incir ağacı diker." dedikleri Bilal İnci ve "Onun kızı alınmaz, ihalesine girilmez, tavuğuna kışt, adamına höst denmez." denilen Hüseyin Peyda...

Eskiden Türk filmlerini izlerken  "kötü" zannettiğimiz, milletin etkilenip sokakta taşla kovaladığı adamları görünce, ileride bunların gerçeklerini neredeyse her akşam haberlerde göreceğimizi bilemezdik tabii. Daha afili, takım elbiselisinden. Hem onlar kedi de kesmezlerdi. Eskiden kötüler, müstehaklarını buluyor, esas oğlan herkesi kurtarıyordu. Şimdi o umudumuz da kalmadı pek, esas oğlandan bizi kim kurtaracak?

3 yorum:

  1. Huseyin Peyda'nin hastasiyim ezelden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Apayrı bir karizması var kendisinin hakkaten, sigarayı yüzük ve serçe parmağı arasında tutuşu filan...

      Sil
  2. ah ah eski türk filmleri :D

    YanıtlaSil