25 Ocak 2011 Salı

Yurdum gündemi

Memlekette tuhaf şeyler oluyor, ziyan beyanatlar birbirini izliyor. Hangi birine gülsün ya da ağlasın, bilemiyor insan.

Afişte tashih var ama idare edeceğiz artık.

Fikri neyse zikri odur dediklerimiz, "Çok yaşa!" nidalarıyla yücelttikleri padişahlarına toz kondurmamak için "En abuk lafı ben edeceğim, hayır, ben!" diye yarışıyor.

Hrant Dink'ten sonra Uğur Mumcu'nun ölüm/kıyım yıldönümleri. Peşpeşe... Biri 4, diğeri 18 yıl. Hey gidi... Yıllar devriliyor ardı ardına, ama bir gelişme? Sonuç? Yok. Ağıt? Bolca... 

Basketbolun gururu Efes Pilsen'in adının değişmesi gündemde. Gençleri alkolden korumak gerek. Doğru. Doğru da, film galalarında, yok açık yerlerde alkolü yasaklayınca mı olacak bu? Kulübün adı değişince mi? Bu nasıl çağrışımlara kurban bir zihniyettir? Efes Pilsen maçlarını izlerken aklıma delice bira içmek düşmüyor misal? Düşen var mı?

Ya "Hayat içki ve seksten ibaret değildir, Türkiye bir hukuk devletidir" lafına ne demeli?  Sanırsın herkes elinde kadeh, kudurmuş halde birbirini kovalıyor hukuk olmayan devletlerde! Bu ne acınası bir haldir... Bunlara inanan var mıdır?

Protesto edilmeye tahammülü olmayanlar, parayla tutacakları şakşakçılar olmayınca duyduklarından hoşlanmıyor. Ama görüldüğü üzere millet sokaklarda. Haliyle, gerçek de. Tiz hepisi fişlene, öyle mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder