13 Temmuz 2011 Çarşamba

Dilek Ağacı ve Mardinli çocuklar

Dün güne güzel başladık. Sabah, peşimize takılan kocaman köpekten korkup ağaca tırmanmaya çalışan yavru kediye bakkaldan mama alıp yemesini keyifle izledik.  Ama günü daha güzel bir şekilde bitirdik. Bir çocuğu mutlu etmeye çalışarak...


Capitol, güzel bir proje başlatmış 4 Temmuz'da. Capitol Dilek Ağacı adlı bu sosyal proje için Mardin'e gidilmiş,  ilkokul ya da ana sınıfına giden çocukların dilekleri sorulmuş ve bu dilekler toplanıp küçücük zarfların içinde Capitol'ün 1. katındaki kocaman bir elma ağacına asılmış.
Çocukların kimi oyuncak bebekle oyuncak araba; kimi kitapla elbise; kimi de bisiklet, fotoğraf makinesi istemiş...

Dallara uzanıp bu zarflardan birini seçiyorsunuz, seçtiğiniz çocuğun 3 dileğinden kesenize uygununu alıp ağacın olduğu yerdeki standa getiriyorsunuz. Capitol de bunları sizin için paketliyor ve Eylül sonunda Mardinli çocuklara teslim ediyor.

İsterseniz internetten de çocukları seçip dilediği hediyeyi alabiliyorsunuz. Böylece zarf seçmeden, hangi çocuğun ne ihtiyacı var, size hangisi uygun; görebilirsiniz. Merak edenler, çocukların fotoğraflarını da görebilir. Aynı zarftan 2 tane var, size seçtiğiniz zarfın biri veriliyor; öbür eşi de gerçekleştirilen dilekler belli olsun diye ağacın üst dallarına asılıyor. Proje 15 Eylül'e kadar devam edecek.

Sevgilimle gittik, benim şansıma (fotoğrafı da olmayan) bir oğlan çocuğu çıktı. Oyuncak araba istemiş. Ana sınıfında olduğu için dileğini öğretmeni yazmış. Sevgilime çıkan kız çocuğu ise 7 yaşındaymış ve kendi el yazısıyla "Barbiye" bebek istediğini yazmış.

Hemen yukarıdaki oyuncakçıya gittik, kocaman bir Barbie bebekle iki de güzel oyuncak araba aldık. Görevliye teslim ettik, bize minik madalya gibi bir şeyle bir de kurdeleli teşekkür belgesi verdiler. "Bir çocuğun dileğini gerçekleştirip onu mutlu ettiğiniz için teşekkür ederiz" diyerek...

Siz de Mardinli bir çocuğun dileğini gerçekleştirip onu mutlu edebilirsiniz. Ağaçta kalan dilekler mi? O çocuklar boynu bükük bırakılmıyor elbette. Kalanları Capitol yönetimi tamamlayacak :) Ha unutmadan, hediye teslim  edildikten sonra seçtiğiniz çocuk bir de size kendi elceğiziyle teşekkür mektubu yazacakmış.

Bu proje hoşunuza gittiyse devamını getirebilir, www.kardesinisec.com'a bir göz atabilirsiniz diyecektim kiiii, siteye uzun zamandır ulaşılamadığını öğrendim. Yetkililer! Kimse bununla ilgilenmiyor mu?

Dilek ağacına dönecek olursak...

Capitol'ün sitesinden de dilek gerçekleştirebilirsiniz.

Facebook sayfası için

Twitter sayfası

Dilek zarflarıyla dolu koca bir ağaç var karşınızda. Seçin birini, Mardinli 1500 çocuktan birinin dileğini de siz gerçekleştirin!

2 yorum:

  1. kardeşiniseç'e nooldu hakikaten? biz de hala mektup bekliyoruz siverek'ten bu arada, Z.'nin kardeşinden ses seda yok aylardır.

    siz ne zaman mardin'i falan göreceksiniz lan? prag'a mrag'a bütün yeni evliler gidiyor, urfa'ya gidin, karşılıklı bi cırcır olun. müşterek hayat böyle bişey.

    YanıtlaSil
  2. valla n'oldu bilmiyorum, ben de meraktayım. yetkililer mevzuya el atsın.

    amma temiz kalplisin la, ben de geçen gün sevgiliye "mardin'i, urfa'yı, nemrut'u görelim" dedim, kendisi de bittabi kabul etti. prag'ı gördüm, o'nun için bir daha görürüm ayrı. ama cırcır? hm, romantikmiş.

    YanıtlaSil