30 Temmuz 2012 Pazartesi

Postcrossing

Postcrossing'e üye oldum Fermina Daza dürtmesiyle. İlk talihlim 16 yaşında bi kız. Belarus'tan. Üşenmezsem yazacağım kartını. Zaten varması yılbaşını bulur herhalde.

Şu alttaki kartı pek beğendim. Bana da böyle güzel şeyler gelir belki, kim bilir. Ben de güzel kartlar bulup yollayayım :)

14 yorum:

  1. of yaa ben üye oldum da hiç gönderemedim. kartpostal arayışım hayal kırıklığına uğrattıydı beni.

    ya ben senin pinterest sayfanı merak ediyorum, baktım da göremedim. onun linkini verebilir misiin^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üşenmezsem başarabilirim sanki. hem güzel kartpostal bulamazsak, biz de kendimiz yaparız :)

      pinterest üyeliğim geldi ama üşengeçlikten hiçbir şey yapmadım, tek kare fotoğraf kaydetmedim desem?

      Sil
  2. ben de ekim ayından beri postcrossing üyesiyim, her ne kadar yaz dolayısıyla biraz düşüşe geçsem de çok keyifli olduğunu söyleyebilirim. happy postcrossing diyorum =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten mi, şahaneymiş :) insanlara ne yazacağımı bilemiyorum, bir de güzel kartpostal bulamama konusunda endişeliyim. teşekkürler, valla ortaokuldaki alman mektup arkadaşımda bu kadar heyecan yapmıştım en son :)

      Sil
    2. istanbuldaysan sirkeci'de kartpostal toptancıları var, ucuza çok güzel kartlar bulabiliyorsun, keskin color en iyisi tavsiye ederim :)

      Sil
    3. istanbul'dayım, bir ara sirkeci'ye gidip bi bavul alayım madem :) keskin color klasiktir di mi :)

      Sil
  3. kartpostal arayışı tam bi hayalkırıklığı hakikaten. hele ankara'da.
    müzeler iyi kaynaklar mesela. sonra kırtasiyeler. ara sokakta bi kırtasiyede çok güzel klasik resim kartpostalları buldum, turner'lar, caravaggio'lar, aralarında osman hamdi bile var! her gördüğüm kırtasiyeye girip soruyorum.
    internette de etsy.com'da güzel kartpostallar var ama posta parasıyla falan her zaman uygun fiyatlı olmuyor, bazen hovardalık yapıyorum :)
    bi de en son şurayı buldum http://www.postcardlocker.com , türkiye'ye 6-7 dolara yolluyorlar.
    onun dışında kendi çektiğim fotoğraflardan falan bastırmayı deneyeceğim bi ara, internetten "kartpostal arkası" da buldum.
    ahdettim, "bana polar ışığı, ejderha kirpiği yollayın" yazıp da herkese ankara'nın üstgeçitlerini yollayanlardan olmayacağım ahahhaha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu yola baş koyan ferminaanım, ejderha kirpiği isteyene kara kedi bıyığı yollarım; o ka uğraştırmasınlar beni :) ankara üstgeçidi de ayıpmış ama.

      internette çok güzel, nostaljik kartpostal arkaları var. ben saçaklı'ya yolladığım kartı kendim yapmıştım hamaklı kartpostal bulamayınca... el işi göz nuru. daha bile kıymetli.

      Sil
    2. ben de seviyorum el yapımı. kardeşim bi tane yapıp yolamıştı hollanda'dan, en favori kartpostalım o olabilir.

      Sil
    3. eskiden biz de el yapımı kartlar yapıp gönderiyorduk birbirimize, unuttun mu? insan daha bir duygulanıyor onları alınca :)

      Sil
    4. unutur muyum? ben gidip mektubumu yazıyım bari :)

      Sil
    5. evet, gercekten kiymetli benim icin :) bana da ogretin o kart arkalarini donunce... burda bastirmiim simdi (:

      Sil
    6. beğenmene sevindim :) öğretiriz öğretiriz, fermina daza kart konusunda ordinaryus oldu, ona da sorarız. uğraşma gurbet ellerde :)

      Sil