11 Temmuz 2013 Perşembe

Ali, ah be çocuk...

19 yaşındaydı Ali İsmail Korkmaz. 2 Haziran'da Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemlerine katıldı. Polisten kaçarken girdiği ara sokakta, eli sopalı kişilerle vahşice dövüldü. Yere yıkılsa da, tekmelerle acımasızca dövmeye devam ettiler. Zorla da olsa hastaneye gitti, bir şeyin yok denildi; tedavisi geciktirildi, günlerce komada kaldıktan sonra da hayatını kaybetti.

Yürek dağlayan ayrıntıları, o yoğun bakımdayken babasıyla yapılmış röportajdan okuyabilirsiniz. Günlerdir bu çocuğun yüzünü gördüğümde içim kıyılıyor, ağlıyorum. Demiş miydim, daha 19 yaşındaydı. Ondokuz. Gülümsediği fotoğraflarını gördüm, sonra Facebook sayfasında yazdıklarını... 

Kaykaylı fotoğrafında, benim de sevdiğim bir grubun tişörtü vardı üstünde. Neşeli, muzip, iyi yürekli bir çocuk olduğunu düşündüm. Ailesinin "Eskişehir'e giderken köpeğini bile öpüp gitti. Öyle bir çocuktu." dediği içi sevgi dolu Ali... Bir şeylere isyan eden, tepki veren; Ethem gibi, Abdullah gibi, Mehmet gibi gencecik bir çocuk... Acımasızca hayattan koparıldı.


Ve bugün toprağa verildi Ali, memleketi Hatay'da. Annesinin "Ali, niye direnmedin? Niye bizi bırakıp gittin?" feryatlarıyla... Abisinin, babasının gözyaşlarıyla...

Evet, onlar aslında bizdi. Biz onlardık.
Alttaki videoyu arkadaşları Ali için hazırlamış. "Rahat uyu" diyeceğim ama ona bile utanıyorum, içim kaldırmıyor... Huzur içinde uyu çocuk, katillerin bulunsun ve en ağır şekilde cezalandırılsın. Tek dileğim bu.


8 yorum:

  1. hava otuz derece, tüyler diken... içimiz üşüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü haberlerin arkası kesilmiyor, bir şeyler yoluna girse bile bu çocuklar geri gelmeyecek...

      Sil
  2. :(( hiç bir yerde böyle bir olaya tahammülüm yok fakat Eskişehir'de olması beni daha da çok üzdü. İnanamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne-babasının içi nasıl kavruluyor kim bilir, aklıma geldikçe yüreğim dışarı fırlayacak gibi oluyor. Gencecik çocuk ölüp gitti, gencecik kaç çocuk yitti ve hiçbir şey yapılmıyor; insan delirir düşündükçe.

      Sil
  3. İyi şeyler olmuyor..gidenler gelmiyor..acı artıyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi şeyler olmuyor ve hala "Çıkmasaydı o da?" diyenler, diyebilenler var. İnanmak mümkün değil! Vahşete bu kadar alışmak, acıyı zerre kadar umursamamak... İnsanlıktan koşarak uzaklaşıyor vicdansızlar.

      Sil
  4. OF ÇOK AMA ÇOK FENA ! NEDEN GERÇEKTEN NEDEN ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Nesrin, sorma; cevapları yok çünkü :(
      Ama unutmak da mümkün değil, affetmek de...
      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=524205177646381&set=a.244781118922123.58218.244778765589025&type=1&theater

      Sil