14 Aralık 2013 Cumartesi

Dert değil Thoka


Thoka Maer, animasyon sanatçısı ve illüstratör. Berlin’de yaşıyor. Eğlenceli bir blogu var, adı It's No Biggie.


Bloğunda günlük hayat içinde azıcık da olsa sinir bozan, birileri görecek diye endişe edilen ve çaktırmadan gizlenen komik anları yakalayıp çiziyor. Sonra onları hareketlendiriyor. Bu ayrıntılar, hepimizin bildiği şeyler aslında: Toplu taşıma araçlarında yanındakinin gazetesini okurken yakalanmak, haritaya ters bakarken fark edip çevirivermek, otomatik kapı önünde maymun olmak, şemsiye açıp kapamada kararsız kalmak gibi minik zorlu anlar... Maer, her karesini elle çizip renklendirdiği işleriyle bu küçük anları eğlenceli hale getiriyor. Hiçbirşey yapmak istemediğim cumartesiye biraz olsun iyi geldi.

Mesela otomatik kapı önündekinin bir benzeri bizim ofiste. Harita okuma becerisi olmayan ise bizzat benim. Alttaki de, çizim yapan Thoka.


Via


Maer'in sitesi  ve blogu














6 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Bazilarinda kendini goruyor insan, cok eglenceli seyler cizmis :)

      Sil
  2. ahahaha şu sondaki de ben olabilirim! :) ama ben birkaç düşüşten sonra düşen eşyanın yerde olmak istediğine inandığımdan bir süre orda bırakıyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben birçoğunda kendimi gördüm de çaktırmıyorum :)) Masa sakarlığı da gayet başıma gelen bir şey, düzelltiğim çerçevenin/bir şeyin bozulmasıyla harita okuyamama da!

      Düşen eşyayı kendi haline bırakmak, sinirlerin sağlamlığı açısından elzem :)

      Sil
  3. Haha.. daha dün akşam iş yerinden çıkarken kapıyla aynen böyle dans ettim!
    Bir de kart basıp geçtiğimiz yerlerden geçerken o dönen şeyler bazen dönmüyor çötönk diye takılıyoruz ya! işte onu çizmeli.. zira bu sabah da onu yaşadım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence Mayer, plazma çalışanlarının ızdıraplarını iyi analiz etmiş. Otomatik kapıyla dans etme benim favorilerimden; elindeki ziyaretçi kartını kapının ordaki butona okutmak yerine, üstündeki numarayı şifre zannedip oradaki rakamlarla tuşlayıp içeri girmeye çalışanını gördüm :))

      Ama masadan dosya düşürme de fena değil, bir tane de turnike dertleri için çizsin; talep edelim :)

      Sil