16 Aralık 2013 Pazartesi

Tütü Projesi

Bob Carey, eşi Linda meme kanseri olduktan sonra onu neşelendirmek için pembe bir tütü giyip kendisinin saçma ve gülünç fotoğraflarını çektirmeye başlamış. Sırf eşi birazcık gülümsesin diye. Karısı kemoterapiye girmeden önce, her seferinde farklı bir fotoğraf göndererek ona moral vermeye çalışmış.

Kanser hastaları için moral çok önemli ve bu adam, karısı için bunu başarmış. Arkadaş çevresinden o kadar büyük destek görmüş ki, Tütü Projesi adını verdiği çekimleri devam ettirmiş. Fotoğraflar öyle hoşuma gitti ki, çok güldüm. Tamam, birazcık ağlamış da olabilirim. Fotoğrafların hemen altındaki videoda da bunu nasıl yaptığını, ne hallere girdiğini ve karısının neler söylediğini izleyebilirsiniz.

"Buradayım, çünkü insanları mutlu etmek istiyorum" Hakkaten şahane fikir, sevdim.

Siteleri için tık




11 yorum:

  1. çok çok güzel bir davranışşşş :s

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimizden alkışı aldı Bob, bir de duygulandırdı ki :)

      Sil
  2. yok yok ağlamadım, onlar hamilelik hormonlarının etkisi.. Ne kadar harika bir hikaye.. bayıldım.. Çok güzel bir paylaşım.. İznin olursa ben de blogumda paylaşmak isterim seni referans göstererek.. Hem kendim hatırlayayım diye hem de başkaları da mutlu etmenin aslında çok "yalın" bir şey olduğunu görsün diye.. Tekrar teşekkürler bu güzel paylaşım için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok, hormonlardan değil :) Akşam izlerken eşim de duygulandı, şahane bir şey yapmış Bob. Karısıyla ikisinin hikayesine bayıldım, çok tatlılar... Elbette paylaşabilirsin ne demek :)) Evet, birini mutlu etmek bu kadar kolay ama öte yandan bunu düşünüp yapabilen insan sayısı da çok fazla değil...

      Sil
  3. Ben çok güldüm, çok yaratıcı hakikaten. Keşke eşi kanser olmasaymış da, kız çocuklarına tütü giydiren anneler akımıyla dalga geçen bir adam olarak görseymişiz kendisini :D Ay deliriyorum o anneleri ve tuhaf çocuk fotolarını gördükçe :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem karısına çok değer veriyor, hem yaratıcı; hem de tombul bedeniyle hoplayıp zıplamaktan gocunmuyor :) Çok tatlı! Bence çaktırmadan o akıma dahil edelim biz :)
      Tuhaf kostümler içinde, saçma sapan hallerde çektirdikleri o fotoğraflara dünyanın parasını ödüyorlar bir de! Hayır, bi sorun bakalım çocuk uyurken balkabağı olmak istiyor mu? İleride bir aile albümünde karşılsına çıktığında utanıp gıcık olacak kesin :D

      Sil
  4. canım ülkemde kanser hastasına moral, hastanın odasından çıkana kadar gözyaşlarını tutmaktan ibaret olduğu için vay bizim hastaların haline... gerçi biri çıkar yapar diğeri de "ben burda hastayım sen neler yapıyorsun" der... birine nasıl iyi geleceğini bilen insan kadar güven veren bişey yok şu hayatta... hepimizin karşısına çıksın, amin! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizim hastaların haline vay ama yapılmayacak bir şey de değil, içinden gelmekle alakalı. teselli ya da moral destek konusunda yetenekli bir millet sayılmayız evet, hatta kanser hastalarının cebine "bunu düşürme ha" diye para sıkıştıran bürokratlarımız da mevcut.

      ve evet dediğin de doğru; "ben burda neler çekiyorum, sen türlü maymunluk peşindesin necati!" diyen de çıkabilir. ama bir gün biri bu zinciri böyle kırar ve biz de seviniriz belli mi olur :) insanın içini karartmak yerine aydınlatmak çok da zor değil ve hakkaten birine neyin iyi geleceğini bilmek, ona güven vermek şahane bir şey valla; hepimizin karşısına çıksın, bizi de onlardan biri yapsın amin :D

      Sil
    2. bir de bunu; http://onedio.com/haber/karisini-kaybettikten-sonra-dugun-fotograflarini-kiziyla-tekrar-canlandiran-baba-221477 okudum bugün

      Sil
    3. ay bu biraz hüzünlü galiba, yani kadıncağız hayatını kaybettiği için... galiba diyorum çünkü ofisin salak IT'si internet problemini çözmediğinden fotoğrafları göremiyorum :( evden bakıp yorum yapacağımdır tekrar.

      Sil
    4. ay burda da varmış, gördüm şimdi.
      http://www.radikal.com.tr/fotogaleri/hayat/dugun_fotograflarini_kucuk_kiziyla_tekrarladi-1166867
      üzücü, daha yeni bebekleri olmuş; çok fena.
      şöyle bir şey demiş adam, haklı aslında: "fotoğraflar, geçmişteki acıyı tekrar hatırlatan kareler yerine, mutlu anları hatırlamanın bir yolu olarak görülmeli"

      Sil