7 Ekim 2012 Pazar

Yusuf Abi anısına

21 Ağustos'ta kaybettiğimiz Yusuf Abi için bir anma yapıldı bu hafta sonu. Daha doğrusu, Beyoff tarafından düzenlenen Beykoz Off Road Oyunları, bu yıl Yusuf Abi anısına gerçekleştirildi. Riva'da yapıldı yine ve epeyce de kalabalıktı.



Yusuf Özbek / 1950 - ...

Yarışlardan aklımda kalan iki şey, kadınların yarışında bir cipin takla atıp yan devrilişiyle yürekleri ağızlara getirmesi ve parkur dışına girmesiyle dikkat çeken bir Niva sürücüsünün kocaman bez afiş açarak, sevgilisine yaptığı romantik evlilik teklifiydi. Alkış kıyamet, ortalık yıkıldı.

Cano Abi lakerda tarifi verdi sonra.  Peşinden de "Palamut bol, konservesini yapacağım" dedi. Yapar mı yapar, kendi sucuğunu rakısını yapan insandan her şey beklenir!

Aklımda kalan bir diğer şey de, Yusuf Abi'nin eşi ve kızıyla yarışları Yusuf Abi'nin Niva'sının hemen gerisinden izlememizdi elbette... Onun anısı için katıldı ikisi. Kızkardeşi ve eniştesi de ta Ankara'dan gelmiş. Sanki o da oradaydı bugün. Geçen sene beraber çekirdek çitlemiştik, bu sene de geleneği bozmayıp çekirdek çitledik yine. Dudaklar şişene, bi galon su isteyecek hale gelene dek.

Arabasını görünce insanın gözü ister istemez Yusuf Abi'yi arıyor, tuhaf bir his... İkisi o kadar bütünleşmiş ki.

Sabah sisinde ağaçlar
Nefis köftemiz dönerimiz var
Valla bak, nefis diyorum
Herkesin arazi aracı kendine göre
Parkur
Riva sahili
Sahilden yarış alanının görünüşü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder