31 Ocak 2012 Salı

Kar-mar

Ocak'ın son günü...

Sonunda İstanbul'a dönme vakti dün geldi. Hiç umudumuz olmasa da dün geceki 21.35 uçağı İzmir'den rötarsız kalktı ve 22.35'te Sabiha Gökçen Havaalanı'na indi. Pist gayet buzlu görünüyordu, azıcık yanlayarak ve hızlı indik ama sadece 25 dakika kadar uçakta beklemek zorunda kaldık. Merdiven ve otobüs gelmesi gecikti, o ka. 23.05'te çıkabildik uçaktan.

İndik ki ortalık kar buz içinde. Taksi yok, son otobüs kalkmış. Havaş yok. Havataş'la E5'e gidelim dedik, ayakta binmek zorunda kalanlar oldu. Havaalanından çıktık, kar-tipi  başladı; göz gözü görmüyor. Nerede olduğumuzu anlayamadım bir an, o derece beyaza kesti her yer. TEM, E5 hepsi karla kaplı. Neyse ki, E5'te bir yerlerde inip dolmuş+yaya evimize geldik.  Taksiler adam düdükleme derdinde olduğundan mesafe beğenmiyordu, klasik. Home sweet home. Oğlanlar özlemiş.

Aynı gün içinde birkaç saat önce İzmir'de günlük güneşlik Asansör'de olduğumuza inanmak zor. İstabul'da lapa lapa kar ve anayollar bile karlı. Gecenin 12'sinde millet kartopu oynuyordu sokaklarda, apartmanın bahçesinde. Sabah kalktık, aynen lapa lapa yağmaya devam. Camların önü ve balkonlar dolmuş. Yaşasın, bugün de tatil. Tam vaktinde alınmış izin :) Keyfaltı zamanı!

Alttaki ve üstteki dün gece
Alttakiler bu sabah

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder