1 Ocak 2012 Pazar

2012

Yeni yılın ilk günü... Nasıl olduysa çok geç olmadan uyandım. Oğlanlar yılbaşı süslerini yememişler, şaşırdım. Işıkları ve diğer süsleri sevmiştim, çıkarsam mı bilemedim. Dursunlar bir süre daha. Hoşuma gidiyor böyle renkli renkli. Televizyon izliyorum, bey daha uyuyor.



Dün akşam güzeldi. Önce kendi evimizde kutladık, ikimiz de zulada sakladığımız hediyeleri çıkardık ortalığa. Herkes hediyesini sevdi, mutlu olduk. Sonrasında hazırlanıp yukarı çıktık. [Bu noktada kırmızı don ayrıntısı mühim, malum onsuz olmaz. O değil de nar kırmayı unuttum, yeni yıl sabahı kırsam çok bir kaybımız olmaz bence. Ya milli piyango? Ona da bi bakmak lazım. Ama büyük ikramiye çıktıysa bileyim de ona göre... Kahvaltıyı Ohri Gölü'nde ederiz belki.]

Arkadaşlar bir sürü şey hazırlamış, bir kısmına yardım ettim ama iki masa dolusu yiyecek vardı. Kırmızı şaraptan devam ettim bütün akşam. Bulgar şaraplarının bu kadar lezzetli olduğunu bilmiyordum. Misafirler arasında Bulgar bir kız vardı, o bile bayıldı. "Bulgaristan'da bulamam bunu yahu" dediği şarabı bizimkiler Carrefour'dan almışlar. 

Lady Gaga'ydı, Victoria's Secret'tı derken çubuk kraker kızlara baka baka yedik, içtik, muhabbet ettik, güldük; saat tam 12'de dışarıda havai fişekler patlarken birbirimizi öptük; 1 saat daha durup hop, evimize geldik. Terliklerle 3 kat aşağı inmek kolay oldu :)

Baş ağrısı yok, güzel. Kedilerin sırnaşıklığı aynen devam. TV'de James Cameron ve Avatar.

Dilerim güzel bir yıl olur hepimiz için, 2011 giderayak hakkaten sıtkımızı sıyırdı; 2012 şans ve umutla gelsin... Her şey güzel olacak, inanıyorum buna. 

 Ya da Sezen Aksu'nun dediği gibi "Hayat bildiği gibi gelsin ve bizim onu karşılayabilecek gücümüz olsun"...

Santa Yoda

4 yorum:

  1. :) mutlu yıllar verba! nar neden kırılıyor?

    YanıtlaSil
  2. mutlu yıllar cerenmus :)kapı ağzında kırılıyor sanırım. ama bir naylon içinde yere çalmakta fayda var, nar lekesi taştan/mermerden çıkmıyor yoksa!

    YanıtlaSil
  3. nerde değil yahu, neden? hihihih

    YanıtlaSil
  4. ha nedeeeen :))) ahahah, ay şaşkın ben!
    ee, berekettir derler. normalde nar tanesi ne ka çok yayılırsa etrafa, o ka bereketli geçermiş o yıl. ama mermerde kan lekesi gibi kalmaması için günümüze böyle uyarlandı kanımca.

    YanıtlaSil