30 Ocak 2012 Pazartesi

KafSinKaf-Göz Göz

İstanbul'daki kar ve soğuk hava haberlerini duydukça İzmir'den dönesim gelmiyor. Ama oğlanlar bizi özlemiştir, komşumuz arkadaş kendilerini pencerede görmüş. Öyle bakıyorlarmış dışarı. Oy, kıyamam... Burada hava güzel, ikram güzel... Kısırlar, börekler, sütlaçlar, favalar... Dün KSK-Göztepe maçı vardı, KSK kazanmış; ortalık karışmış. Klasik rekabet aynen devam.

Ortaokuldayken bir gün 121'deydim (Bostanlı-Konak otobüsü). Alsancak Garı'nın oradaki durakta durdu otobüs. Dışarıdaki kalabalık Göztepeli güruh, otobüsü deli gibi sallamaya başladı. İçeriden birkaç KSK'li karşılık verince hiç unutmuyorum, psss diye açtı şoför kapıyı. İçeriye dalan GözGöz'lüler aldı otobüsteki heyecanlı KSK'ları "Gelin canlarım" diye, aynen kapatıp kapıyı devam etti şoför. Hissiz adam.

2 yorum:

  1. Bu karşıyaka - göztepe mücadelesi futbolun dışında da yıllardır sürüyor değil mi, karşıyakalılar kendilerine izmirli dedirtmezler hatta. 60 yaşlarında bir amcamız var, o anlatmıştı, gençliğinde kayıklara atlarlarmış, bunlar ordan, göztepeliler öbür taraftan.. Denizin ortayerinde buluşur, ellerinde sopa bıçak kavgaya girişirlermiş.. Resmen deniz muharebesi :D

    YanıtlaSil
  2. Sanırım ezeli bir vaziyet :) Evet, 35.5. Karşıyakalı derler. Amcanın zamanında epeyce fenaymış durum, kayık savaşları; kürekle denize adama indirmece. Ama sopa-bıçak hoş değil, cık cık :)

    YanıtlaSil