17 Mayıs 2012 Perşembe

Asmaşi

İzmir'deki arkadaşlarla rakı-şarap eşliğinde iki tencere dolusu etli yaprak sarması sardıktan sonra ekipçe yeni procelere uzanmaya karar verdik.

Yeni hedefimiz suşi sarmak. Arkadaşlar ilk denemeyi yapmış bile. Pek de güzel olduğu bilgileri tarafımıza ulaştı. Aşağıda presuşi ve suşi.

 

Malzemeler: Dereotu, somon, yosun, soya sosu, pirinç, karides, salatalık ve maydanoz. Bir de havyar. Sardalya ve kırmızı soğan da önerildi. Rakı, eşlikçi. İngilizce "Chopstick", Japonca "Hashi" şeklinde tabir edilen çıbık yoksa çöp şiş çıbığı var, sıkıntı yok.

Biz de Adapazarı'nda annelerin bahçesindeki asmadan topladığımız yapraklarla deneyelim suşiyi diyoruz. Fahri Japonya elçimiz Emre'ye danıştık, isim olarak "Suşi yaparken içilen rakı" manasına gelen (kendi uydurması) "rakushi"ye ısındık önce. Sonra Japoncada "Buyrun" manasına gelen "Mashi mashi" mi desek dedik...

Ama asma yaprağı da uyduracağımız bu füzyon tarifin isminde olmalıydı, son olarak asmaşide karar kıldık. Asmashi... "Asma yapraklı suşiye buyrun"un kısaltılmışı. Hadi bakalım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder