31 Mayıs 2012 Perşembe

Gündem siniri ve Spectrum

Bugün evdeyim... Doktor, hastane, biyopsi vs derken bünyedeki teknik aksaklık nedeniyle rapor verdi doktor, istirahat halindeyim. İşe gitmemiş olmaktan memnunum. Dinlenmek istiyorum evimde.

Üstümde polar battaniye, dizimde laptop; facebook, twitter, blog, gazete vs dolanıyorum. Kürtaj, sezaryen tartışmaları... Yaratılan gündemi takip edesim gelmiyor, okudukça/izledikçe/yazdıkça sinirleniyorum. Kadınları düşünmüyor hiç kimse. Kürtajın kolay alınan bir karar olduğunu, fiziksel ya da psikolojik olarak kolay atlatılan, öyle basit bir detay olduğunu sanıyorlar galiba. Adı yumurta olsa da, tavuk yumurtası kadar kolay değil kurtulması...

Atıp tutan bıyıklıgilleri jinekolog  muayenehanesindeki o çatallara tünetmek lazım; bu kadar kolay mıymış atıp tutmak, oyulan içlerine bir takım aletler sokulurken tekrar düşünsünler bu konuyu... Tecavüz sonucu doğan çocuklara bakacakmış devlet. Sokaktakilere, yetimhanedekilere, ıslah evindekilere hakkınca baktılar çünkü... Peki tecavüzden, koca/baba/abi şiddetinden ve töre cinayetinden kurtulamayan kadınlar ne olacak?

Susayım burada, yoksa asla duramayacağım. Herkes yeterince takip ediyordur nasılsa, farkındadır durumun ziyadesiyle...

Müzik ve bir fincan çay, bir de güzel kitap biraz olsun iyi gelebilir belki. İki kedi gırıltısı, bir koca gülümseyişi... Neyse.

Radyo Eksen'den al haberi. Florence and the Machine'in son klibi yayınlanmış: Spectrum.

2 yorum:

  1. bazen güne gazete okuyarak değil de kahve yuduplayıp kitap okuyarak başlamak en güzeli sanırım..

    YanıtlaSil
  2. okumamak, görmemek istiyor insan ama mümkün olmuyor maalesef. kahve bile sinirlendirir böyle bir durumda, en iyisi bitki çayı, passiflora herhalde; bilemedim...

    YanıtlaSil