21 Mayıs 2012 Pazartesi

Tavuk gezdirmek

Robert Doisneau, bu fotoğrafı çekerken epeyce gülmüş olmalı. 

Ben gülerdim şahsen. "Teyze neyin peşindesin?" derdim. Tavuğa ip bağlanıp gezdiriliyorsa, evde sıkılıp camlara yapışan kedilerin neyi eksik?

4 yorum:

  1. bizim mahallede de bir teyze kaz ile dolaşıyor... ipsiz hem de :))

    YanıtlaSil
  2. yazık teyzeye... kadıköy'deki balık çarşısı'nda da, bir dükkanın maskotu kaz vardı. pek meşhurdu kendisi. huysuzdu da biraz.

    YanıtlaSil
  3. niye bence güzel fikir, kedi köpek oluyo da davuk diye olmasın yahu. bence hepsi akıllı hayvanlar ama sadece kedi köpek insana yakın (daha doğrusu insanı yemek kapısı yapıp) evrildiği için bize sevimli filan geliyorlar. bilhassa köpekler. sırf çirkinler diye garibim tavukları bi kenara atmayalım. eminim yukarıdaki teyzeyle aralarında bi bağ vardı. bugün ormanda yürüyüş yaparken önüme inek dolu bi arazi çıktı, bi tanesi durup yaklaşıp yukarıdan aşağı süzdü beni. sonra inek dediğin salak olur. yok artık inanmıyorum ben. neyse ben acıktım galba, saçma sapan konuşuyorum :D öptüm nesloş abla.

    YanıtlaSil
  4. yani tavuğun iple bağlanıp gezdirilmesi tuhaf geldi bana. o da daha önce böyle bir şeye rastlamadığım için muhtemelen. gezdirilir tabii, fareyle aynı boy köpeklere tasma takıp gezdiriyorlar :) bence hindi çirkin, tavuk sevimli ama. küçükken bir sürü civcivim vardı, adları neriman'dan nurettin'e dek uzanıyordu. tavuk da insana yakın hem, nurettin çatalımdan üzüm yerdi. haha, inek de tavuk da kendince akıllı ve onları yememiz hiç adil değil! ben de öptüm zeynoş'um :)

    YanıtlaSil