25 Nisan 2010 Pazar

Tiksintiden de öte


Geçenlerde duyduğum ve aklıma geldikçe hâlâ midemi buran, boğazımı düğümleyen, sinirlerimi zıplatan bir olaydan bahsetmek istiyorum. Düşündükçe asabım bozuluyor, midem bulanıyor. Mevzunun ayrıntıları burada. İnsanın bu kadar adileşebilececeği başka bir nokta var mıdır, bilemiyorum. Geçen akşam bir arkadaşımla buluştuğumuzda da konuşmuştuk bunu, kanımı donduran bu şeyi yazmaya elim anca varıyor.

Evet, Siirt'teki 7 kız çocuğuna tecavüz konusu. Şehrin tümünü karalamak yanlıştır falan filan, bunlar hikaye. Neden bunca insan sessiz kalıyor? Neden başka milli meselelerde olduğu gibi şehir meydanına toplanmıyor, neden bunun üstünü kedi pisliğini örter gibi kapatıyor, neden "İçimizdeki bu pislikleri en ağır şekilde cezalandırın" demiyor? Şehrin adının kötüye çıkmasını istemiyorsanız, içinizdeki bu iğrenç safrayı bir an önce atmalı, bunların en ağır şekilde cezalandırılmasını sağlamalısınız. Ama kimse elini taşın altına sokmuyor. Sessizlikle örtülmeye çalışılıyor tüm pisliklerin üstü. Yokmuş, olmamış gibi davranır; üç maymunları oynarsak belki unutur herkes. Hiç yaşanmamış gibi olur, dedikodu sanılır. Öyle mi? Bu nasıl bir vahşettir, nasıl bir vicdansızlıktır? (hayvanlık deyip hayvanları aşağılamak istemem)

Neredeyse şehirdeki bütün iğrenç herifler çullanmış çocukların üzerine! 14-70 arasındaki bir sürü azgın yaratık! İki yıl boyunca hem de! Bu çocukların mahvolan hayatları ne olacak, bunların izleri nasıl silinecek beyinlerinden, bedenlerinden? Bu yaratıklar, aralarında esnaf, asker, polis, okulun müdür yardımcısı olan bu mahlukatlar nasıl cezalandırılacak? Bu nasıl iğrenç bir zincirmiş! Rehber öğretmen de sussa, öyle kapanıp gidecekti demek.

Bunlara okuldaki sınıf arkadaşları, öğrenciler de katılıyor. Onlar da nasiplenmek istiyor bu pislikten, ellere şapır şupur bize yarabbi şükür mü diyorlar. İşte onlar gibileri de yetişiyor arkadan; bu durumu haber vereceklerine, onlar da balçığa yanaşıyor. Ne rezilmişsiniz yahu! Ne aşağılıkmışsınız!

Saçma sapan her şeyde çıkıp ortalığa, tepkinizi ölçüsüz şekilde koymasını biliyorsunuz. Linç etmeye kalkıp ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz. Ama hayatı kararan çocuklar karşısında bu sessizlik ya da "Kol kırılır yen içinde kalır" mantığı niye? Korkaklar, sessiz kalanlar, bunu sindirebilenler de bu suça ortak! Nüfuz sahibi tipler de var içlerinde diye mi bu sessizlik kalkanı? Onların da çocukları yok mu? Hatırlı kişiler varmış, hatırları batsın! Madem üst düzeydeler, daha büyük cezaya çarptırılmaları gerekir. İbret-i alem olsun diye. Başımızdakiler "Abartmayın" demiş, tabii, abartmayın bu pisliklerin önünü kabartın! Televizyondaki tartışma programlarında bu pisliklerin iğdiş edilmelerini savunanlar var. Kamuoyuna yayın yasağı getirileceğine tam tersine davayla ilgili tüm aşamalar basında çıkmalı. Çıkmalı ki bu rezillik unutulmasın, sünmesin, hasıraltı edilmesin. Hay allah kahretsin be, insanlığından utandırıyorsunuz insanı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder